Surffaajat hyppäsivät digiaalloille kirjastossa

0
Pääkirjastoon siirtyneitä surffailevia senioreita ohjaa Marjatta Levomäki, Paula Raikkonen, Pertti Leppänen, Heikki Onnela ja Matti Sillanpää. Vakituisista ohjaajista kuvasta puuttuu Merja Merta.

LOIMAA Seniorit surffaa -vertaisryhmä on palannut kesätauolta. Tuulensuun palvelukeskuksesta Pääkirjaston Elers-huoneeseen siirtyneestä surffailuryhmästä ikäihmiset saavat apua arkisiin toimiin digilaitteiden kanssa.

– Ihmiset usein kuvittelevat, että tämä olisi jonkinlainen kurssi, mutta ei tämä ole. Moni miettii kotonaan, että pitäisi tulla hakemaan apua ja ovat viittä vaille lähdössä. Tulisivat vaan rohkeasti, kyllä tänne mukaan mahtuu, vertaisohjaaja Marjatta Levomäki toivoo.

Paikan lisäksi muuttui aikataulu, sillä kirjaston aukioloaikojen vuoksi ryhmä kokoontuu tuntia myöhemmin. Ensimmäisellä kerralla innokkaita surffailijoita oli jonoksi asti heti aamuyhdeksältä ja ovien avauduttua jokaiselle järjestettiin ohjausta.

– Tämä on meidän kymmenes vuosi. Uutisia seuratessa huomaa, että tällaiselle toiminnalle on erittäin suuri tilaus. Tänne kirjastoon on erittäin helppo tulla, mikä toivottavasti näkyy osallistujamäärissä.

Uudet tilat ovat tiiviimmät vanhoihin verrattuna, mutta paikkoja riittää sopivasti ryhmän tarpeisiin. Levomäki mainitsee tilan kaikuneen hieman ikävästi ensimmäisen kokoontumisen aikana, ja tähän ryhmänvetäjät pyrkivät löytämään ratkaisun yhdessä kirjaston henkilökunnan kanssa.

Syksyllä Seniorit surffaa -ryhmä kokoontuu joka tiistai kello 10–12 joulukuun alkuviikoille asti ennen lyhyttä joulutaukoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän