Symir Torrence Bisonsin pelintekijäksi

0

KORIPALLO Miesten Korisliigaan valmistautuva Bisons Loimaa on täydentänyt takakenttäänsä yhdysvaltalaisella Symir Torrencella. Hän aloittaa ammattilaisuransa Loimaalta pelattuaan viisi kautta Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa.

Takamieheksi kohtalaisen kookas, 191-senttinen ja 88-kiloinen Torrence, 23, on kotoisin Vermontin osavaltiosta. Yliopistouransa hän aloitti kovatasoisessa Marquetten yliopistossa, jossa kaksi ensimmäistä kautta vierähtivät noin 12 peliminuutin keskiarvolla. Seuraavat kaksi vuotta menivät niin ikään kovassa Syracusen yliopistossa. Vastuu jäi kuitenkin liki täsmälleen samaan kuin Marquettessa, eikä Torrence päässyt todistamaan taitojaan isommalla vastuulla.

Viimeinen ja viides kausi yliopistossa toi kuitenkin kaivatun näytönpaikan Binghamtonin joukkueessa. 21 kertaa joukkueen aloitusviisikossa ollut Torrence kirjautti keskimäärin 32 minuuttia ottelua kohden. Tilastoriviin kirjattiin keskimäärin kahdeksan pistettä ottelua kohden. Silmiin pistävää on kuitenkin Torrencen syöttökeskiarvo. Loimaalle saapuva takamies kirjautti koko NCAA:n viidenneksi parhaimman syöttökeskiarvon jakaessaan palloa koriin johtavasti keskimäärin 7,2 kertaa ottelua kohti.

Torrence on takamieheksi myös vahva levypallopelaaja, sillä käsiin tarttui viimeisenä yliopistovuotena keskimäärin kuusi levypalloa ottelua kohti. Pisteitä puolestaan syntyi keskimäärin kahdeksan ottelua kohden. Monipuolisen pelaajan vahvuuksiin erinomaisen syöttötaidon lisäksi lukeutuvat myös korille ajaminen sekä viimeistely korin läheisyydestä.

Bisonsin tulevan kauden pääkäskijä Konsta Mastomäki kertoo nuoren miehen löytyneen muutaman mutkan kautta.

– Saamme Loimaalle pelaajan, joka tykkää pistää palloa liikkeelle ja on erittäin aktiivinen molemmissa päissä kenttää. Symir löytyi parin mutkan kautta, mutta saatuamme yhteyden pelaajaan olimme vakuuttuneita hänen suhteensa. Viimeinen vuosi meni isolla pallollisella vastuulla Binghamtonissa, ja isoa vastuuta kaavailemme hänelle myös meidän kanssamme. Kovien koulujen kautta kulkeneesta pelaajasta saamme hyökkäyspäähämme hyvän moottorin, ja pallonliikkeen kautta pelimme tulisi näyttää iloiselta ja yhtenäiseltä joukkuepeliltä, Mastomäki sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän