Tekninen vika aiheutti kaaoksen kierrätyspisteelle

0
Rinki-ekopisteen kartonkikeräysastia on täyttynyt ääriään myöten Aleksis Kiven kadulla Loimaan Citymarketin vieressä. Syy kaaokseen ei johdu tyhjennysvälin pituudesta vaan puristimen teknisestä viasta. Jos vikaa ei saada korjattua viikonloppuun mennessä, tilalle tuodaan kaksi uutta astiaa. LARI KIVIRANTA

LOIMAA/ALEKSIS KIVEN KATU Citymarketin vieressä sijaitseva Rinki-ekopisteen kartonkikeräysastia on pursunnut viime päivinä. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, etteikö astiaa olisi tyhjennetty normaalirytmin mukaan. Suomen pakkauskierrätys rinki oy:n sopimusasiamies Taneli Lumiaron mukaan kyseessä on jätepuristimessa aiheutunut tekninen vika, jota on yritetty korjata. Myös siivousta on tehty, mutta hän sanoo, että kyseisessä kierrätyspisteessä pahviastiaan tulee 8–10 kuutiota pahvijätettä päivässä.

– Tällainen ongelma näkyy valitettavasti heti kierrätyspisteellä.

Hän kertoo, että ensimmäiset palautteet asiasta tulivat tällä viikolla, ja asia otettiin heti hoitoon. Hän lupaa, että viikonlopuksi se saadaan järjestykseen.

– Jos jätepuristimen vikaa ei saada korjattua, tuomme paikalle kaksi seitsemän kuution astiaa, hän lupaa.

Aleksis Kiven kadun kierrätysastiat tyhjennetään Lumiaron mukaan tietyn rytmin mukaisesti. Rinki-sivustolla kerrotaan, että esimerkiksi kartonkipakkauspuristin on tyhjennetty viimeksi 24. heinäkuuta ja seuraava tyhjennys on 19. elokuuta. Muovipuristin on tyhjennetty edellisen kerran 25. heinäkuuta ja seuraava tyhjennys tapahtuu, kun puristin on täynnä.

Lumiaro sanoo, että osa puristimista on sellaisia, jotka ilmoittavat, kun niiden täyttöaste on 80 prosenttia.

– Niitä ei päästetä koskaan aivan täyteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän