Ulvilan Pesä-Veikot tarkempana avausottelussa

0
Loimaan pesäpallostadionilla koettiin keskiviikkona jännittäviä hetkiä, kun kotijoukkue sai vastaansa Ulvilan Pesä-Veikot. Lyöntivuorossa on Loimaan Palloilijoiden Aleksi Lahti. HANNA PIETILÄ / LOIMAAN PALLOILIJAT

Loimaan Palloilijat–Ulvilan Pesä-Veikot 0–1 (1–3, 3–3).

Taistelu noususta miesten Ykköspesikseen alkoi keskiviikkona Loimaan pesäpallostadionilla Loimaan Palloilijoiden ja Ulvilan Pesä-Veikkojen välillä. Kahden hyvän ulkopelijoukkueen välisestä otatuksesta odotettiin tiukkaa, jossa sankarinviitan saattoi pukea kuka tahansa 24 pelaajasta. Odotusarvot osoittautuivat tällä kertaa oikeiksi.

Ulvila oli kokeneen pelinjohtajansa Raimo Braggen johdolla selkeästi päättänyt, että lähdetään hyökkäämään alusta alkaen ja tavoittelemaan johtoasemaan pääsyä. Kahden ensimmäisen vuoron aikana merkki oli päällä koko ajan. Ulkona loimaalaisilta otettiin toisteisesti takaetenijät pois ja kotijoukkue pakotettiin itse onnistumaan pelin helpoimmissakin asioissa. Sisäpeli ei tuottanut tulosta ja Palloilijoiden kärsivällisyys palkittiin johtojuoksulla toisen tasoittavalla, kun Miro Märsylä karkasi kolmoselta kotiin kapteeni Niko Mäen vapaalla lyönnillä. UPV onnistui tasoituksessa kolmannen alussa, kun lyöjämörkö Petri Kulmala onnistui. Sitten koko kaudella kaksi juoksua lyönyt Valtteri Liikamaa ilmoitti nimensä odottamattomien sankarien listalle. Miehen leijaava lyönti painui takaa läpi ja Ulvila siirtyi kahden juoksun johtoon. LP sai pari kotiutusyritystä aikaan, mutta joukkueen lyöjätykkien jyvä ei ollut parhaiten kohdistettuna ja näin ulvilalaiset nappasivat avausjakson nimiinsä 1–3.

Isännät tulivat toiselle jaksolle nälkäisenä. Avausvuorossa Tommi Angervisto kotiutti Toni Pomellin ja toisessa Aleksi Lahti Akseli Åbergin. 2–0-johto oli kuitenkin taas hetkessä muisto vain, kun vahvaa läpimurtokautta pelaavan Niko Vesangon tälli puhkaisi ykköstilanteessa loimaalaisten kolmospuolen kahden juoksun arvoisesti. Tiitu Uusitalo saatteli Vesangon kotiin ja ulvilalaiset olivat siirtyneet johtoon. Palloilijat sai viimeisellä aloittavalla tilanteen päälle ja kahden palon tilanteesta Pomell onnistui tasoittamaan pelin viimeisellä lyönnillään. Ottelun ratkaiseva suoritus nähtiin hetken päästä ykköstilanteessa, kun Antti Ropposen pommi näytti painuvan takaa läpi, mutta jakson sankari Vesanko kävi hakemassa todellisen haamukopin. LP ei saanut juoksua aikaan, joten sarjan avausvoitto lipui Ulvilaan.

Kotijoukkueesta paistoi lehtereille asti jännitys, joka on suhteellisen tyypilistä ennakkosuosikkiasemassa olevalle. Etenkin avausjaksolla joukkueen kehonkieli ja keskiosumien puute viesti pienestä jännityksestä. Vaikka avausottelusta tappio tulikin, ei joukkueessa vaivuttu epätoivoon.

– Hävittiin kahteen lyöntiin, mutta ei oltu sisällä hyviä. Jäljellä on enää hyviä joukkueita, keskinkertaisella pelillä ei kuulukaan voittaa. Onni on, että voittaaksemme meidän ei tarvitse parantaa ihan hirveästi, hyvälle perustasolle nousu tulee riittämään, pelinjohtaja Jesse Jokinen virkkoi.

LP joutui muuttamaan lyöntijärjestystään tauolla ja se paransikin sisäpeliä hieman. Kysyttäessä toisesta pelistä Jokinen avasi ajatuksiaan.

– Meillä on tässä 16 pelaamaan kykenevää kaveria, todennäköisesti pieniä säätöjä tullaan lauantaille tekemään.

Sarja on lauantaina Ulvilassa katkolla Pesä-Veikoille. Mikäli Palloilijat onnistuu hakemaan voiton, siirtyy sarjan ratkaisu takaisin Loimaalle ja kolmas ottelu on edessä sunnuntaina.

Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti vierailta Niko Vesanko sekä lukkarina onnistunut Tiitu Uusitalo. Kotijoukkueelta taas palkittiin hyvän pelin pelanneet Miro Märsylä ja Aleksi Lahti. Lohkon toisessa sarjassa Jokioisten Koetus teki saman tempun kuin UPV ja kävi ryöstämässä kotiedun Puna-Mustilta.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän