Vain kahdeksan nykyistä valtuutettua lähdössä varmasti ehdolle kuntavaaleissa

0

LOIMAA Nelivuotinen valtuustokausi on loppusuoralla ja kuntavaalit pidetään ensi huhtikuussa. Loimaan Lehti kysyi nykyisiltä kaupunginvaltuutetuilta aikovatko he olla ehdolla kevään vaaleissa. Samaan aikaan valitaan myös hyvinvointialueiden päättäjät aluevaaleissa.

Loimaalla on 37 kaupunginvaltuutettua. Kyselyyn heistä vastasi 27 valtuutettua.

Vain kahdeksan kyselyyn vastanneesta valtuutetusta aikoo varmasti olla ehdolla vaaleissa. Hanna-Mari Leinonen (sd.) sekä keskustan Jari Välimäki ja Salla Haavisto puolestaan kertovat jo, etteivät lähde ehdolle kuntavaaleihin.

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmästä kukaan ei ilmoita tässä vaiheessa olevansa lähdössä ehdolle, mutta Anne Onnela, Jorma Rinne, Sanni Kiviniemi, Tarja Mäki-Punto-Ristanen ja Anne Paljakka kertovat harkitsevansa. Kaksi valtuutettua ei vastannut kyselyyn.

Perussuomalaisten ja sitoutumattomien ryhmästä Kari Leppäjoki kertoo asettuvansa ehdolle ja Simo Rajamäki ja Juha Vuorinen harkitsevansa. Myös tästä ryhmästä kaksi valtuutettua jätti vastaamatta kyselyyn.

Pekka Ahokas ja Heikki Vainio ovat keskustan ryhmästä ainoita, jotka sanovat jo nyt asettuvansa ehdolle kevään vaaleissa. Yksi valtuutettu ei vastannut ja Raimo Huhtala, Päivi Vanha-Perttula, Olavi Ala-Nissilä, Teija Ek-Marjamäki, Markku Pulliainen ja Juho Pietilä kertovat harkitsevansa ehdokkuutta.

Meidän Loimaan valtuutetuista kaksi ei vastannut kyselyyn, ja vain Jyrki Koenkytö sanoo aikovansa asettua ehdolle kuntavaaleissa. Pasi Markula ja Matti Ylitalo harkitsevat.

Vasemmistoliiton Maarit Koivisto ja Riina Heinonen aikovat olla ehdolla, samoin Sdp:n Marke Tissari ja Timo Tamminen. Vasemmistoliiton valtuutetuista kaksi ja Sdp:n yksi valtuutettu eivät vastanneet kyselyyn.

Kun kysyimme, keiden valtuutetut toivoisivat lähtevän ehdolle kevään vaaleissa, kaikki nykyvaltuutetut hävisivät yhdelle ryhmälle – nimittäin nuorille.

– Toivon nuorien löytävän paremmin kuntapolitiikan pariin, sillä keski-ikä valtuustossa on melko korkea ja se näkyy myös päätöksenteossa, Hanna-Mari Leinonen (sd.) toteaa vastauksessaan eikä ole yksin.

Nuoria peräänkuuluttavat ehdokkaaksi myös keskustan Olavi Ala-Nissilä, Salla Haavisto ja Teija Ek-Marjamäki, joka toivoo ehdolle paitsi maltillista ja yhteistyökykyistä osaajaa, myös nuorta ideoivaa tulevaisuudentekijää.

– Haluaisin uutta ja nuorta ”verta” kuntavaaleihin, olisi hyvä saada nuorennusleikkaus valtuutettuihin, Sanni Kiviniemi (kok.) muotoilee.

– Nuorisovaltuuston edustajia ja muutenkin nuoria. Myös maahanmuuttajataustaisia tarvittaisiin, Timo Tamminen (sd.) muistuttaa.

 

FAKTA

Ketkä ehdokkaiksi?

Kysyimme valtuutetuilta myös, keiden he toivoisivat lähtevän ehdolle kevään kuntavaaleissa. Näin he vastasivat:

Mikko Vuolle, nuorta ajattelua. Kuten myös Salla Haavisto.

Ylitalon Matti, uusia ja realistisia ajatuksia.

Matti Ojala, on asioihin perehtyvä.

Keskustan Ahokas jaksaa puurtaa monessa asiassa. Erittäin hyvä, selkeä ja osaava puhuja.

Jokaisen, jolla on arvopohjana ihminen ihmiselle.

Olavi Suominen.

Teuvo Suominen, kokemus.

Hanna Aarnio: yrittäjä, paluumuuttaja, yrittäjän puoliso, vastuunottaja, nuorekas.

Matti Ylitalo.

Teija Ek-Marjamäki.

Jari Välimäki.

Lasse Laaksovirta voisi antaa vähän omasta puhdistaan päätöksenteon sisällekin.

Ainakin nykyisten oman ryhmän valtuutettujen ja varavaltuutettujen soisi jatkavan.

Toivoisin kaikkien oman ryhmäni valtuutettujen jatkavan.

Maarit Koivisto. Tietävä, asioista selvää ottava, kiinnostunut yhteisistä asioista, aina valmis puolustamaan heikommassa asemassa olevia.

Pekka Ahokas omasta ryhmästä ja Matti Ylitalo muista ryhmistä, perehtyvät asioihin.

Meidän Loimaan ryhmän, Tarja Mäki-Punto-Ristasen. Järkeviä, taloudellisia ja ihmisläheisiä ajatuksia.

Sanotaan uudelleen Ylitalon Matti.

Olavi Suominen toivottavasti asettuu ehdolle ja jatkaa, sillä kukaan ei perehdy päätettäviin asioihin yhtä tunnollisesti ja huolellisesti ja harva tietää Loimaan asioista enemmän kuin hän.

 

FAKTA

Näin kysyttiin

Lähetimme kaupunginvaltuutetuille kyselyn sähköpostitse ennen juhannusta kunkin omaan kaupungin tarjoamaan sähköpostiosoitteeseen, jota kautta he saavat muutenkin viestejä kaupungin päätöksentekoon liittyen. Kyselyyn pääsi vastaamaan sähköpostin linkistä.

Lähetimme kahteen kertaan Whatsapp-viestit valtuustoryhmien puheenjohtajille ja toivoimme heidän viestivän kyselystä eteenpäin. Lisäksi valtuuston puheenjohtaja muistutti valtuutetuille lähettämällään yhteisellä viestillä kyselyyn vastaamisesta omasta aloitteestaan.

Aikaa vastaamiseen oli kolme viikkoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän