Vanhojen menopelien juhlaa

0
Raumalaiset Tero ja Päivi Lehtonen osallistuivat Patruuna Cruisingiin Buick Skylarkilla.

LOIMAAN SEUTU Kun Minna Kiuru viime kesänä kuuli, että Patruuna Cruising saa jatkoa, pisti hän heti päivän talteen. Niinpä auralaisnainen hyppäsi lauantaina puolisonsa ja tuttavapariskunnan kanssa vuoden 1964 Chevrolet Impalan kyytiin ja otti suunnaksi Loimaan torin, josta useiden kymmenien autojen letka kurvaili kohti Niinijokea ja Patruunanmäen bileitä.

Kiuru odotti illalta hauskanpitoa, tanssia, musiikkia ja hyviä tarjoiluja.

– Olemme kutsuneet kavereita mukaan ja levittäneet sanaa. Monta saatiinkin lähtemään.

Autotapahtumissa Kiuruun vetoavat hienot menopelit ja samanhenkiset ihmiset, tuttujakin hän bongasi torilta useamman. Myös puolison omistama Impala on kiva käynnistää pörisemään, ja kilometrejä onkin kesällä kertynyt 7 000 – vielä tuhat, niin ollaan viime vuoden luvuissa.

– Auto on tilava, ja on mukavaa, kun ei tarvitse käyttää turvavöitä, kun ei niitä ole, Kiuru nauroi.

YHTEISÖLLISYYS ja rento meininki ovat myös siurolaisen Pasi Savian mielestä kokoontumisajojen parhaita puolia, ja hän on ollut itsekin järjestämässä vastaavia tapahtumia.

– Näissä on tosi hauskaa, ketään ei syrjitä tai arvostella, eikä ole järjestyshäiriöitä tai tappeluita.

Miehen ajopelinä oli Suomessa uniikki Ford Coe -47, jonka Savia osti kaveriltaan, kun ei voinut harvinaisuutta päästää käsistäänkään.

– Se on todella ahdas, eikä sillä jaksa ajaa älyttömiä matkoja tai verenkierto loppuu jalasta. Tietysti se on myös äänekäs, joten matkalla ei tarvitse jutella, Savia kuvaili menoa hymyssä suin.

Jenkkiautofaniksi tunnustautunut raumalainen Päivi Lehtonen oli liikkeellä kaveriporukalla neljän auton voimin, kun ystävyksille vauhtia antoivat Buick Skylark, Chevrolet Silverado, Chevrolet Starcraft ja Cadillac Seville.

– Joskus yövuoron pikkutunneilla katsottiin netistä, että tuon voisi hakea, ja sitten se parin päivän päästä haettiin. Olen aika hätäinen ihminen, asioiden täytyy tapahtua heti, Lehtonen kertoi Buickinsa hankinnasta.

Ajotapahtumissa hän kertoi käyvänsä usein ja paljon. Niissä nimittäin juttu lentää, kun alan harrastajat ja yleisö pääsevät ihmettelemään autoja ja tekniikkaa.

– Kelikin on tänään kuin morsian. Ei cruisingissa olisi mitään mieltä, jos sataa.

PATRUUNA Cruisingin järjestivät Riina ja Hannu Onnela oman autoharrastuksen innoittamana ja hieman myös siksi, että Hannun olisi kuulemma helpompi muistaa hääpäivä, joka on samoihin aikoihin.

– Viime vuodesta jäi mielettömän hyvä fiilis, mutta nyt vähän jännittää, että jos ihmisillä on hirveän suuret odotukset, Riina Onnela pohti.

Huoli oli luultavasti turha, sillä ainakin tori täyttyi jo hyvissä ajoin moottorin jylinästä ja hyväntuulisesta autokansasta.

– Yleensä hapannaamoja ei olekaan liikenteessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän