Ysärijytke valtaa Heimolinnan kahden viikon päästä

0
Ysärifest järjestetään tänä vuonna Heimolinnassa ja sen piha-alueella. Tapahtuman markkinointivastaava Emilia Toivonen ja Loimifest ryn Carita Merisaari odottavat paikalle muutamaa sataa ysärifania.

Loimaa/Heimolinna Aina raikkaasta ysärimusiikista nauttiville on herkkua tarjolla jälleen lauantaina 17. elokuuta, kun Loimifest ry järjestää Ysärifestin toista kertaa.

Ysärifesteillä esiintyvät Tuottaja Jääskeläinen, Faija ja Hausmylly. Näiden lisäksi VIP-alueella ihmisiä laulattaa akustisesti esiintyvä Pelle Miljoona. Viime vuodelta tuttu Dance Crew Mixed -tanssishow tuo Heimolinnan lavalle hieman lisää show-meininkiä.

Järjestyspoppoossa toimivat viime vuoden tapaan Carita ja Teemu Merisaari sekä Ville Talvitie. Loimifestin järjestämien tapahtumien kautta mukaan on liittynyt myös markkinointivastaava Emilia Toivonen , joka toimii myös tapahtuman juontajana.

– Tämä tapahtuma tuli itselle aika hyvään väliin. En ole koskaan lomaillut näin pitkään kesällä, niin vähän on jo kaivannutkin työntekoa. Vähän se jänskättää juontaa ensimmäistä kertaa niin sanotusti kotikulmilla. Ihan kauhuissani en kuitenkaan ole. Luulen, että kaikki mahdolliset huudot on jo aiemminkin kuullut, Toivonen uskoo.

Tapahtuman järjestelyt eivät ole menneet aivan mutkattominta reittiä; viime vuotiseen tapaan ysäreitä oli tarkoitus juhlia Alastaro-hallissa saksalaisen E-Roticin johdolla, mutta hallin vuokrahintojen korotusten takia tapahtuma päätettiin tammikuussa siirtää supistettuna Heimolinnaan.

Alastarolla juhlijoita oli viime vuonna lähes 400 ja Heimolinnan tilojen vuoksi ainakaan suurta korotusta ei odoteta. Eikä se ole järjestäjien tarkoituksenakaan.

– Tarkoitus ei ole luoda mitään suurta spektaakkelia, vaan aika pienimuotoinen tapahtuma, jossa saa kokea vähän festaritunnelmaa, Carita Merisaari kommentoi.

Heimolinnan piha-alue aidataan ja Väinämöisenkatu suljetaan liikenteeltä tapahtuman ajaksi. VIP-teltta pystytetään Heimolinnan taakse. Anniskelun Heimolinnassa ja VIP-alueella hoitaa Bar Edgar. Nälkäisille ruokaa tarjoilevat Pultti Burgeri ja turkulainen Tu Casa, joka hoitaa syömispuolen myös VIP-alueella.

– Moni varmaan kaipaisi koko alueelle anniskelua, mutta ne luvat olisivat niin kalliit, ettei niitä kannattanut edes harkita.

Vaikka ennakkomyynti onkin sujunut kohtalaisen maltillisesti, uskoo järjestäjät loimaalaisten heräilevän paremmin hieman lähempänä alkusyksyn pääpäivää. Merisaarten mukaan muutama sata ihmistä olisi jo hyvä määrä osallistujia, eikä Heimolinnaan yli 500 kerrallaan saa sisään ottaakaan.

– Todella paljon on mainostettu sosiaalisessa mediassa ja muualla, joten ihmettelen, jos joku sanoo, ettei ole kuullut mitään tällaisesta tapahtumasta.

Kävijöiltä järjestäjät toivovat iloisen festivaalitunnelmoinnin lisäksi heittäytymistä ysäriteeman mukaisella vaatetuksella. Parhaiten pukeutuneet palkitaan.

Vaikka ajatukset ovat täysin Ysärifestin järjestämistouhuissa, on Loimifest ehtinyt suunnitella jo tulevaisuuttakin. Tai ainakin yleisön kysyntään pyritään tulevaisuudessakin vastaamaan.

– Paljon on kyselty jotain ikärajattomia tapahtumia, ja yritetään selvittää sellaisen järjestämistä esimerkiksi Loimaan kauppatorilla. Katsotaan sitten, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Eli järjestetäänkö useita pienempiä vai yksi isompi tapahtuma.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän