Aikuisrokkarit perustivat bändin vuosien tauon jälkeen

0
Yhtyeen muodostavat etualalla olevat Anne Valtonen (koskettimet, laulu), Matti Norr (akustinen ja sähkökitara), Esa Tiiri (laulu, kitara, rummut, basso), Jorma Kolehmainen (rummut, laulu) ja Heikki Miikkulainen (basso) sekä takarivissä olevat Pasi Koivu (sähkökitara), Pekka Parjo (sähkökitara) ja Jouko Grön (sähkökitara, laulu).

LOIMAA Vuosia yhdessä treenikämpillä keskenään jammaillut loimaalainen porukka päätti laittaa bändin viimein virallisesti pystyyn. Nimeksi keksittiin nopeasti ET Studio Band, kun ensimmäiselle esiintymiskerralle tarvittiin nimikin. Bändin kaikki jäsenet ovat soittaneet aikaisemmin jotain instrumenttia, mutta monella on ollut pitkä tauko välissä. Moni heistä löysi tiensä takaisin musiikin pariin työväenopiston bändikursseilla.

– Tutustuimme Pasi Koivun kanssa Loimaan työväenopistolla Markus Poutasen vetämällä Seniorirokkarit-kurssilla yhdeksän vuotta sitten ja aloimme soittaa aktiivisemmin keskenämme, Jouko Grön kertoo.

Seitsemisen vuotta sitten he alkoivat saada kokoon isomman porukan.

– Mukaan astui ensin Anne, sitten Heikki, Jorma, Matti ja Pekka. Harjoittelimme Hirvikoskella entisen paloaseman treenikämpässä, mutta Esan astuttua kuvioihin hän ehdotti soittopaikaksi omistamaansa työtilaa, johon sittemmin rakentui myös musiikkistudio, Grön muistelee.

Yhdessä soittamisen myötä musiikki on taas läsnä heidän elämässään.

– Ihan alkujaan tämä on kyllä virinnyt sillä tavalla, että kun Beatles alkoi soida radiossa, niin meistä varmaan jokainen on hankkinut siihen aikaan kitaran ja rämpyttänyt sitä kotonaan. Mutta sitten, kun alettiin perustamaan perheitä ja käydä töissä, se soittaminen jäi, Esa Tiiri kertoo.

Tiiriä lukuun ottamatta muut seitsemän bändin jäsentä tutustuivat työväenopiston kursseilla, joiden myötä he ovat ottaneet pitkään tauolla olleen musiikin jälleen haltuunsa.

– En ollut tarttunut kitaraan kuin viimeksi joskus varmaan 20 vuotta sitten. Uskaltauduin lähtemään mukaan Aikuisrokkarit-kurssille, kun siinä kurssi-ilmoituksessa luki, että ei siellä tarvitse osata soittaa. Menin sitten mukaan kokeilemaan soittamista pitkän tauon jälkeen, Matti Norr kertoo.

– Siksi minäkin lähdin mukaan Aikuisrokkareihin. Olin ollut jossakin pianokoulussa lapsena, ja tunnistin kyllä nuotit. Lähdin mukaan, koska osasin soinnuttaa ja olen laulanut aikaisemmin, Anne Valtonen sanoo.

Kahdeksan hengen ET Studio Band esiintyi Loimaan iltatorilla yleisön edessä, ja se oli kokoonpanon kolmas yleisöesiintyminen.

– Meillä oli ensimmäinen esitys viime kesänä Loimaan torilla, ja tänä kesänä olimme mukana yhteislaulutilaisuudessa Kertunmäellä, Tiiri kertoo.

– Olemme aikaisemmin tykänneet ennemminkin jammailla yhdessä. Sitten vain alkoi tulla jo sellainen tunne, että nyt on aika alkaa esiintyä yhdessä, Valtonen sanoo.

– Teemme tätä siksi, että tämä on mukavaa. On kiva soitella yhdessä, mutta nämä harvat keikat ovat sellaisia, että tässä huomaa, miksi me soitellaan yhdessä. Eli on tässä jotain tavoitetta ja päämäärääkin, Norr pohtii.

He harjoittelevat kerran viikossa Esa Tiirin studiolla.

– Vaikeinta on saada kaikki kokoon, koska moni on eläkkeellä ja eläkeläisillä on kiire. Lähdemme kyllä mielellämme mukaan erilaisiin tilaisuuksiin soittamaan, Pasi Koivu kertoo.

– Esitämme pääasiassa 1960-, 70-, ja 80-luvun melodista popmusiikkia Juicesta Beatlesiin. Emme ihan vanhaa tanssimusiikkia soita, mutta ihan tanssittavaa musiikkia kylläkin laidasta laitaan, Tiiri kuvailee bändin biisilistaa.

Yhdessä yhtyeessä -sarjassa kerrotaan saviseutulaisista bändeistä/orkestereista/yhtyeistä. Sarjaan sopivista kokoonpanoista voi vinkata sähköpostitse: toimitus@loimaanlehti.fi tai soittamalla: (02) 588 8032.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän