Autio ei hehku elinvoimaa

0
LL Arkisto

Loimaan kaupunginvaltuustossa on pitkin valtuustokautta puhuttu investoinneista. Toiset ovat niitä janonneet ja toiset peränneet niiden hamuamisessa malttia sumuisten talousnäkymien vuoksi.

Jos elinympäristölautakunnan esitys investoinneista hyväksytään, Loimaa investoisi kiinteistöihinsä, kunnallistekniikkaan ja katuihin tuplasti sen mitä useimpina viime vuosina (LL 1.10.). Jos kaikki suorastaan hengästyttävällä listalla olevat kohteet lähtevät vauhtiin, riittää seudulla rakentamista ja remontoimista tulevat vuodet – tähtäimessä on tietenkin elinvoima.

Tekninen johtaja huomauttaa, että kyseessä on vasta esitys ja elinympäristölautakunnasta ehdotukset etenevät kaupunginhallitukseen ja sen jälkeen valtuustoon.

Odotettavissa on siis kiihkeän keskustelun syksy.

Entisen kaupungintalon kohtalosta ei tämäkään lista sano mitään. Hiljentynyt kolossi torin varressa suorastaan huutaa toimenpiteitä tai edes päätöksiä – samaan aikaanhan yrittäjät ja järjestöt kaupungin tuella yrittävät luoda elämää keskustaan ja tuoda sillä asiakkaita liikkeisiin.

Eikä torin toisella puolella entinen E-liikkeen tai joidenkin myös Vapaa Valinnan kiinteistönä tuntema Heimolinnankatu 4:kään niin elinvoimaa hehku. Kiinteistöä huutokaupataan lokakuun loppuun saakka ja tähän mennessä yhdeksän tarjoajaa on jättänyt kiinteistöistä tarjouksia.

Tyhjiä tiloja on joka kaupungissa ja kunnassa, mutta harvassa tällaisia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän