Harrastuksia vapaapalokunnasta viulunsoittoon ja gerbiileistä frisbeegolfiin

0
Topias Rintala ja Antto Koski odottelivat Liinus Virtasta saapuvaksi pyörälenkiltään. – Pitää sanoa isälle, että myy Kontion ja ostaa tällaisen tilalle. Aivan superhauskaa, innostunut Virtanen hihkui.

ORIPÄÄ Millaisia harrastusmahdollisuuksia Oripäästä löytyy? Tähän kysymykseen tarjottiin lauantaina vastauksia Oripään kunnan järjestämillä Harrasta Oripäässä -messuilla.

Ainakin Oripääläisten lasten ja nuorten mielestä harrastusmahdollisuuksia löytyy runsain mitoin, ja niihin on myös helppoa lähteä mukaan.

– Meillä on seitsemän harrastusta ja enemmänkin vielä olisi, kymmenvuotiaat Nuppu Paija ja Matilda Nurmi kertoivat.

Kaksikon mukaan on hyvä, että harrastuksista osa on kesälajeja ja osaa harrastetaan talvella, jotta aika riittää kaikkeen kiinnostavaan eikä sitä kautta ole liiemmin tylsiä päiviä. Harrastuksista ykkönen oli helpompi kertoa kuin harrastusten kokonaismäärä.

– Jalkapallo!

Ilman harrastuksia ei tarvitse Oripäässä poikienkaan olla. Vapaapalokuntaharrastusta esittelemässä olleet 11-vuotiaat Antto Koski, Topias Rintala ja Liinus Virtanen kehuivat tekemistä piisaavan riittämiin.

– Itse harrastan kalastusta, metsässä pyöräilyä, salibandyä, vapaapalokuntaa ja kai tietokoneella pelaaminenkin on harrastus. Oripäässä on mahdollista harrastaa melkein mitä vain, Topias Rintala listasi.

Tapahtuman koordinoinut Oripään hyvinvointi- ja liikuntaohjaaja Janiika Toivoniemi oli erittäin tyytyväinen messujen onnistumiseen. Hänen mukaansa näytteilleasettajat lähtivät erinomaisella innolla mukaan messuille ja esille saatiin laaja kattaus erilaista harrastustoimintaa. Myös kävijämäärää hän kuvaili tavoitteiden mukaiseksi.

– Ensimmäinen minun järjestämäni tapahtuma Oripäässä ja kyllä tämän perusteella haluan jatkossakin järjestää vastaavanlaisia tempauksia. Ei välttämättä näin pienessä kunnassa ole harrastemessuja joka vuosi, mutta ainakin hieman niihin liittyvää, Toivoniemi kommentoi.

– Näytteilleasettajien aktiivisuudesta olen erittäin kiitollinen. En minä yksin olisi missään nimessä saanut näin hienoa tapahtumaa kasaan.

Toivoniemen hehkutukset näytteilleasettajien aktiivisuudesta ja monipuolisuudesta on helppo uskoa. Oripään liikuntahallissa ja sen pihamaalla oli nähtävillä pitkälle toistakymmentä harrastusmahdollisuutta niin nuorille kuin vähän varttuneemmalle väestölle. Harrastuksia oli monipuolisesti vapaapalokunnasta viulunsoittoon ja gerbiileistä frisbeegolfiin.

– Gerbiilien suosio on viime vuosien aikana kasvanut paljon ja monista eläinkaupoista niitä ei meinaa saada ollenkaan. Myös suoraan meille kasvattajille tulee paljon kyselyitä, ja poikueet varataan todella nopeasti, Tähkäpellon gerbiilien kasvattaja Satu Viuhko kertoi.

Oripään reservialiupseerien pisteellä Suvi Lähteenmäki ehti toiminnanesittelyn ohessa buffata lokakuussa kymmenettä kertaa järjestettävää Villen Jotosta. Suomen suurimpaan harrastejotokseen on jo ilmoittautunut noin 85 ryhmää ja odotuksissa on jälleen kolminumeroinen joukkuemäärä. Reservialiupseerien pisteellä sai myös osallistua ilmaiseksi arvontaan, jossa palkintona oli kotivarapakkaus.

– Loimaalaiset nyt ainakin ymmärtävät varautumisen tärkeyden paremmin, kun lähiaikoina on välillä oltu ilman sähköjä ja välillä ilman juomakelpoista vettä, Lähteenmäki mainosti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän