”Jos huoltoasemaa ei olisi, ei olisi paljon muutakaan”

0
Alastaron Teboil-kauppias Hannu Lehtilä haluaa panostaa palveluun. Jos autoilija niin haluaa, hänen autonsa tankataan ja ajetaan tarvittaessa pesuun ja takaisin. Keskiviikkona Teboil-asemilla ympäri Suomea juhlistettiin yhtiön 90-vuotista taivalta kakkukahvien merkeissä. SARI HOLAPPA

LOIMAA/ALASTARO

– Kyllä täällä tulee käytyä viikoittain. Kun on kaksi autoa, niitä täytyy tankata ja pestä, syntyperäinen alastarolainen ja 1970-luvun loppupuolella jonkin aikaa Alastaron Teboililla työskennellyt Sakari Aho toteaa istuessaan kahvikupin ääressä myymälän puolella.

Huoltoaseman merkitystä kylälle ja kyläläisille Aho pitää ehdottoman tärkeänä.

– Muuten joutuisi lähtemään muualle, eikä se olisi hyvä asia.

Sakari Aho pitää oman kylän huoltoasemaa ehdottoman tärkeänä asiana Alastarolle. Hän kertoili kahvin lomassa työskennelleensä kyseisellä asemalla itsekin parin kolmen vuoden ajan 1970-luvun loppupuolella. SARI HOLAPPA

Samaa mieltä ovat lähistöllä asuvat Mervi Orenius ja Jukka Nordqvist , jotka olivat tulleet pesemään ja tankkaamaan autoaan.

– Kannatuksen vuoksi tankkaamme aina täällä. Jos huoltoasemaa ei olisi, ei olisi paljon muutakaan. Ja jos palvelut häviävät, myös ihmiset lähtevät, he sanovat ja kiittelevät samalla palvelualtista henkilökuntaa.

Alastaron Teboil on myös yksi niistä harvoista paikoista, joissa tankkaamista ei tarvitse itse hoitaa. Paikan päälle piipahtanut Anja Rinne toteaakin moisen palvelun olevan harvinaista herkkua.

– Lisäksi täältä saa aina apua ja neuvoja, kun ei osaa itse tehdä, hän kehuu.

Myös tuttuja löytyy lähes aina. Huoltoasemalla työskentelevä Päivi Kauppila sanookin paikan olevan kylän solmukohta, jossa näkee ihmisiä.

Helsingistä 12 vuotta sitten Alastarolle muuttaneet Mervi Orenius ja Jukka Nordqvist ovat Teboilin kanta-asiakkaita. Öljy-yhtiön tarjoamat 90-vuotiskakkukahvit tulivat heille keskiviikkona maukkaana yllätyksenä. SARI HOLAPPA

Keskiviikkona Teboil-asemilla ympäri Suomea tarjottiin kakkukahvit yhtiön 90-vuotisen taipaleen kunniaksi. Niin myös Alastarolla. Kolmisenkymmentä vuotta asemalla työskennellyt ja kauppiaana toimiva Hannu Lehtilä sanoo aikanaan tulleen isälleen töihin ja jääneen sille tielleen. Jaakko Lehtilä oli aloittanut yrittäjänä 1971, mutta huoltoasemaa tontilla on pyöritetty jo vuodesta 1958. Rakennus on edelleen sama.

Konseptia ei ole ollut juuri syytä vuosikymmenien varrella muuttaa, sillä ihmiset tarvitsevat edelleen autohuoltoa, uusia renkaita ja polttoainetta. Myös autopesua on tarjolla.

– Ei tässä kannata joka tuulen vietäväksi lähteä, Lehtilä toteaakin.

Suurin osa kävijöistä on vakioasiakkaita, ja osa tulee kauempaakin aina Vampulaa, Kanteenmaata ja Loimaan kaupunkia myöten. Lehtilä uskoo ihmisten tulevan paitsi halvempien hintojen myös palvelun perässä.

– Esimerkiksi, jos aristelee ajaa autopesuun, me hoidamme sen.

Työntekijöitä Alastaron Teboililla on kaksi, joista toinen työskentelee huollon puolella ja toinen myymälässä. Lehtilän omaan toimenkuvaan taas kuuluu monenmoista. Asiakaspalvelun lisäksi hän tekee tilauksia, hakee tavaroita, selvittelee asioita ja niin edelleen.

– Puhelimessa saa olla paljon, ja usein työpäivän aikana huomaa, että puhelimen akku on taas melkein tyhjä, hän naurahtaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän