Koti on aina muodissa

0
LL Arkisto/SSS/Santeri Iltanen

Rakentaminen on ollut alamaissa viime aikoina taloussuhdanteen tavoin. Korona-aika jo saattoi tehdä loven monelle lompakkoon, inflaatiosta puhumattakaan. Joten jos rahaa on ollut käyttää, sillä on saattanut saada vähemmän vastinetta.

Oma koti on kuitenkin aina mielessä, oli taskussa sitten killinkejä tai kultaharkkoja.

Asumisen kustannuksia punnitaan jatkuvasti, mutta yhtä lailla kotiin ollaan valmiita käyttämään rahaa – ja myös aikaa. Kuten Loimaan Lehden Raksa-teemasivujen jutuista ja erityisesti Rakasta korona -sarjassa voi huomata, yksi haluaa täsmälleen mielensä mukaiset huonekalut tai värin seinään sisälle tai ulos, toinen piilottaa yön tunteina ruuvinkantoja elämänsä saunaremontissa.

Kodin tekeminen tuskin koskaan menee pois muodista.

Kotia rakennetaan muullakin kuin laudalla, betonilla, kivellä ja raudalla. Se on lautasia, kynnysmattoja, vuodevaatteita. Säilytystiloja, sijaintia, valoa. Ikkunanmalli, oven kahva, pihan kasvit tai kasvittomuus.

Kaikista näistäkin kotia tehdessä päätetään.

Suurin päätös on se, että mikä lopulta tekee asunnosta juuri meidän kodin?

Lukuisia kertoja muuttanut perhe jätti Loimaalle tullessaan monta muuttolaatikkoa sukulaisten hoiviin, mutta pelipaitoja uran varrelta ammattiurheilijoiden kotoa löytyy. Ne ovat Rakasta kotona (). KU

Vinkkaa meille hyviä ehdokkaita seuravista Rakasta kotona -jututettavista, toimitus@loimaanlehti.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän