Loimaan Lounasravintolat laajentaa keskustaan – sopiva paikka löytyi Tuulensuun Palvelukeskuksesta

0
Kokki Selma Ala-Nissilä leikkasi päivän leikettä Lännen Maukkalla.

LOIMAAN Lounasravintolat oy ottaa Tuulensuun Palvelukeskuksen keittiön pyöritettäväkseen. Lounaspaikan nimeksi tulee Lounasravintola Tuulensuun Maukas, ja se avaa viikon kuluttua maanantaina.

Kyse on Tuulensuun Palvelukeskuksen keittiön toiminnan ulkoistamisesta. Tuulensuun Palvelu oy:n ja Loimaan yksityisyrittäjäin vanhainkotisäätiön toimitusjohtaja Hanna Ruohonen perustelee Tuulensuun Palvelukeskuksen keittiön elävän murrosvaihetta.

– Meille avautui tämä mahdollisuus hyvien sattumien kautta.

Loimaan Lounasravintolasta vastaa yrittäjäkaksikko ja sisarukset Tiina Hollo ja Vesa Pakkanen.

– Sattumien kautta kuulimme tästä mahdollisuudesta elokuussa, Pakkanen taustoittaa ja sanoo, että sen jälkeen käytiin pitkät neuvottelut, jotka saatiin vasta hiljattain päätökseen.

Hän sanoo vanhainkotisäätiön olleen asiassa aloitteellinen, mutta Hollo ja Pakkanenkin ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana miettineet toiminnan laajentamista Loimaan keskustaan.

Yhtiöllä on entuudestaan kaksi lounaspaikkaa: Hirvikoskella Lännen Maukas, joka on toiminut kymmenen vuotta, sekä Lamminperässä Pemamekin henkilöstöravintola, joka on toiminut 20 vuotta.

– Meille on monta kertaa tarjottu paikkaa keskustasta kymmenen vuoden aikana, mutta kertaakaan ei oltu lähdetty mukaan tätä ennen, Pakkanen kertoo.

Tuulensuussa yrittäjäkaksikkoa miellyttää ennen kaikkea sen keskeinen sijainti. Potentiaalista asiakaskuntaa ovat Tuulensuun väen lisäksi ympäröivän asuinalueen asukkaat, sairaalan henkilökunta ja keskustassa työskentelevät.

– Kaikki ovat luonnollisesti tervetulleita, Pakkanen muistuttaa.

Myös Ruohonen toivoo, että uuden toimijan myötä lounasravintolaan saapuu paljon ruokailijoita myös talon ulkopuolelta.

– Tämähän on avoinna muillekin kuin Tuulensuun asukkaille.

Yrittäjien mukaan Tuulensuussa jatketaan samalla periaatteella kuin Loimaan Lounasravintolan muissa ruokapaikoissa.

– Kotiruokaa ammattilaisten tekemänä. Vähemmän saksia, enemmän veistä, Pakkanen kiteyttää toimintaperiaatetta, joka tarkoittaa sitä, että ruoka valmistetaan mahdollisimman pitkälle itse.

Tuulensuuhun tulee kolme ruokavaihtoehtoa: salaatti, keittolounas sekä koko menun käsittävä lämmin lounas.

Hollon mukaan Tuulensuun Maukkaan ei ole tarkoitus kilpailla Lännen Maukkaan kanssa. Niillä on esimerkiksi eri lounaslistat, ja Tuulensuusta tulevat puuttumaan esimerkiksi burgeri- ja pitsapäivät.

– Tuulensuusta voi noutaa ruoat mukaan, jos e ehdi jäämään lounaalle paikan päälle. Hintataso tulee olemaan Tuulensuussa sama kuin Lännellä, Pakkanen sanoo.

Pakkanen kertoo, että Tuulensuun Palvelukeskuksen keittiötä tullaan pyörittämään Loimaan Lounasravintolan olemassa olevalla henkilökunnalla. Yrityksellä on yhteensä 15 työntekijää, joista kaksi siirtyy valmistamaan ruokaa Tuulensuuhun. Yksi siirtyy Länneltä ja yksi Pemamekin ravintolasta. Hän sanoo, ettei uusia työntekijöitä palkata Tuulensuuhun.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän