Päivän päälle

0
Arkistokuva: LL/Kati Uusitalo

Tällä viikolla vietetään ainakin sopimuspalokuntien viikkoa, suomalaisen ruoan, yrittäjän ja vielä autonkin päivää. Kohta on vuorossa niin eläinten päivä, vanhusten viikko kuin ainakin energiansäästöviikkokin. Ja kyllä se korvapuustipäiväkin sieltä tulee (4.10).

Surullista tietenkin tavallaan on, että kaikille näille hyville asioille pitää perustaa päivä tai viikko, jotta huomaamme ajatella niihin liittyviä teemoja sekä miettiä, tarvitsisiko käytöksemme muutosta niiden suhteen.

Kuinka iso osa ostoskorimme sisällöstä on suomalaista ruokaa ja käsi sydämelle, kuinka iso osa sitä pitää sinun mielestäsi olla? Lähiaikoina varmasti moni tiirailee eläinruokahyllyllä sitä, millaisia alkuperämerkintöjä on niin puruluupusseissa kuin muissakin tuotteissa. Kiinalaisperäisistä aineksista tehtyjä puruluita on viime viikkoina epäilty koirien saamien neurologisten ja muiden oireiden aiheuttajiksi.

Sopimuspalokuntien viikolla voimme kysyä, ymmärrämmekö esimerkiksi sen, millainen rooli vapaaehtoisilla palokuntalaisilla on turvallisuudessamme?

Emme varmaan, sillä kukapa osaisi sanoa, miten monta henkeä vapaaehtoiset palokuntalaiset pelastavat vuosittain? Noin 360, eli lähes yhden ihmisen päivässä ja nämä 15 000 vapaaehtoista osallistuvat Suomen pelastusalan keskusjärjestön mukaan lähes puoleen kaikista pelastustehtävistä.

Taitavat ihan muut asiat herättää huomiomme ja kiinnostuksemme tässä nykypäivän huomiotaloudessa, valitettavasti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän