RAKASTA KOTONA Sohvan nurkassa tai yhdessä pihalla

0
Liigalentopalloilijat Eetu ja Iida Häyrinen ovat saavuttaneet palkintoja uransa varrella, mutta kotona esille ovat päässeet vain Lukaksen palkinnot. Puolitoistavuotias Bea ei ole vielä ehtinyt kisaamaan yhtä paljon kuin muu perhe, mutta tuulettaminen sujuu häneltäkin.

LOIMAA Eetu ja Iida Häyrinen sekä perheen lapset Lukas, 4, ja Bea, 1,5, muuttivat vuosi sitten Joensuusta Loimaalle punatiiliseen rivitaloon. Uudesta vuokrakodista on löytynyt kaksi selkeää kiintopistettä: olohuoneen sohva ja takapihan kulmaus, jota reunustavat luumupuut. Niiden alta löytyy pieni jalkapallomaali, joka on urheiluperheen esikoiselle varsin tärkeä.

Mestaruusliiga- ja maajoukkuetason lentopalloilijat Eetu Häyrinen ja vaimonsa Iida (os. Paananen) ovat muuttaneet kymmenisen kertaa yhdessä vietettyjen 14:n vuoden aikana. Osa muuttolaatikoista on suosiolla jätetty sukulaisten hoiviin.

Tavaroihin tai osoitteisiin he eivät koe koskaan kiintyneensä, mutta vanhat pelipaidat ovat kulkeneet kodista toiseen. Vaikka ne eivät ole olleet esillä, jollain lailla merkitykselliseltä paitojen olemassaolo on tuntunut.

– Palkinnotkin ovat tietysti tallessa, mutta ne ovat vanhemmilla, Iida Häyrinen kertoo.

– Lukaksen palkinnot ovat näytillä, Eetu Häyrinen huomauttaa.

Lasten myötä kodin merkitys on muuttunut. Kun Eetu sai pelipaikan Hurrikaanista, oli selvää, että Loimaalle muuttavat myös Iida ja lapset. Lentopalloammattilaisuuden taakseen jättänyt Iida sai töitä paikallisesta pankista ja lapset ovat viihtyneet päivähoidossa. Lasten kasvaessa muuttamisen kynnys nousee, mutta sitä Häyriset eivät osaa sanoa, mihin he aikanaan asettuvat.

Lukas ei ole moksiskaan muutosta. Hän on löytänyt Loimaalta mieluisia harrastuksia, palloiluun liittyviä totta kai. Lisäksi hän on innoissaan pleikkarista, joka on verrattain uusi hankinta ja jota hän on saanut pari kertaa pelata.

– Ja autoista!

Pikkuautot yhdistävät sukupolvia. Osa Lukaksen lelulaatikon aarteista on peräisin isän lapsuudesta, osa äidinisän kokoelmista.

Pikkuautojen ”varikko” on isossa laatikossa, sillä Eetulle kotona tärkeintä on, että tavarat ovat järjestyksessä. Iidan silmä lepää kauniissa sisustuksessa.

– Joka kodissa on ollut ehkä sellaisia yksittäisiä paikkoja, jotka ovat olleet mieluisia. Täällä se on olohuone itsessään ja sohva, koska tässä ympärillä lapset voivat leikkiä ja täällä luemme kirjoja, Iida Häyrinen kertoo.

Iso kulmasohva kulki perheen mukana Joensuusta Loimaalle, mutta huonekalut eivät kotia tee. Koti on ennen kaikkea siellä, missä perhekin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän