RAKASTA KOTONA Unelmasauna löytyi hulluuden rajamailta

0
AU:n valmentaja Sami Happonen kertoo saunovansa keskimäärin kahdesti viikossa. Uudet saunanlauteet hän suunnitteli ja rakensi itse ja kertoo yksityiskohtien hiomisen heiluneen ihan hulluuden rajamailla. MARKKU TUOMINEN

TURKU Saunominen on Alastaron Urheilijoiden futsaljoukkueen valmentaja Sami Happoselle tärkeä keino rentoutua itsekseen tai viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa. Joten kun kylpyhuoneremontin yhteydessä myös puulämmitteinen sauna sai uuden muodon, päätyi Happonen tekemään sellaisen löylykeitaan, jossa varmasti viihtyy.

Uusien lauteiden erikoisuudeksi Happonen kertoo sen, ettei näkyvissä ole ainuttakaan ruuvinkantaa.

– Se oikeastaan vähän lipsahti siihen, kun olin tehnyt ylimmän lauderivin ja huomasin, ettei täällä ole yhtäkään ruuvinkantaa näkyvissä, hän taustoittaa.

Ylimmän lauderivin esimerkistä Happonen päätti tehdä loputkin lauteet samalla tavalla. Jossain vaiheessa touhu alkoi jo hänen itsensäkin mielestä menemään kohtalaisen pitkälle, kun lauteiden lisäksi ruuvittoman ulkoasun sai saunajakkarakin.

– Sitten siellä ei ole näkyvää puunkantotelinettä lainkaan, vaan integroin sinne sellaisen puulaatikon, mikä menee lauteiden mukaisesti piiloon. Siinä ideoidessa pyörittiin ihan hulluuden rajamailla.

Aivan hulluuden puolelle eivät saunatouhut kuitenkaan lipsahtaneet, ja nyt itse tehdyt lauteet ovat Happoselle suuri ylpeyden aihe.

– Kylpyhuoneremontin teki ammattilaiset, mutta sauna on lattiaa lukuun ottamatta minun remontoima. Tai lauteet ihan uutta ja katto- ja seinäpaneelit saivat vain puhdistuksen ja uuden vahan päälle.

Uusia lauteita suunnitellessa vaihtoehtoina olivat alun perin myös valmiit laudeprofiilit, jollaisista edellinenkin sauna oli luotu. Nopeasti Happonen kuitenkin huomasi, että valmiit profiilit kannattaa unohtaa.

– Tajusin pystyväni tekemään juuri sellaiset kuin haluan ja halvemmalla, kun en käytä valmiita profiileja. Esimerkiksi jakkarasta saa pulittaa yli 200 euroa, ja nyt meni ehkä 50 euroa, kun itse nikkaroi.

Laudetyöt Happonen ajoitti lähinnä myöhäisillan tunneille, koska päiväsaikaan nikkaroimista mieluisampaa on touhuta neljävuotiaiden kaksospoikien kanssa. Pojat on myös opetettu saunomaan ihan pienestä pitäen.

– Pojat nyt kylpevät vielä enemmän kuin saunovat, mutta kyllä on joskus mukavaa pitää ihan miesten saunavuoro ja jutella heitin kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän