Tarkistakaa valot!

0

Nyt kun aamut ovat sumun peittämiä, olisi suotavaa, että autoilijat käyttäisivät maanteillä sumuvaloja. Myös pyöräilijöiden olisi hyvä pistää sekä etu- että takavalo palamaan, sillä muuten tienreunassa polkevaa pyöräilijää on lähes mahdoton erottaa.

Silmät sumun sokaisemat

Eihän Suomi tee sitä virhettä, että ajaa ruuan tuotannon maamme rajojen ulkopuolelle? Hyvä muistaa, että sotien jälkeen nälkä oli aina vieraana ja nyt valitettavasti sota on liian lähellä taas. Maaseudulla on kyllä tilaa ja ”päästetty” on irti vanhasta; kyläkouluista, kyläkaupoista, kyläpankeista ja terveyspalvelut siirretty kaupunkeihin. Maaseutukylät autioituneet ja sudet ovat pelloilla ja pihoilla harvenevan maaseutuväen eläimiä raadellen vapaasti, mutta maajusseilla on sateliittipannat. Maailma muuttuu, mutta vielä ihmisen pitää syödä.

Tosi on

Kauhee mekkala jos alvi nosti 1.2 % tavaroiden hintaa! Porukat oli hipihiljaa kun inflaatio laukkasi 4-5 % vuosivauhdilla!

Kaksinaismoralisti

Olemme uusia pesäpallo faneja, on tosi kiva kuunnella juontajan juttuja, hän on kyllä mies paikalla. Se jo saa lähtemään kotipelit kattoo. Kiitos hänelle kuka sit oletkin?? ensi kesää odotellaa.

fanit

Suuret kiitokset vielä tätäkin kautta ambulanssihenkilöstölle ja Tyks Loimaan sairaalaan päivystyspoliklinikan henkilökunnalle sunnuntaina saamastani avusta. Päivystyspoli hoitaa nyt saman potilasmäärän kuin ennenkin, mutta kaksi tuntia lyhyemmässä ajassa. Olisi hyvinkin suotavaa, jos saisimme päivystykseen tuon menetetyn kaksi tuntia takaisin, tarve olisi ilmeinen…

Tammisen Timo Alastaro

EU:ssa äänestettiin väärin? Saksassa äänestettiin väärin? Kohta USA:ssa äänestetään väärin? Mitähän me tälle voisimme?

Diktatuuri paras tuuri

Vastuulliselle viestijälle ( LL 31.8.): kun käytin kesannosta kansanomaista nimikettä ”hömppä”, en puuttunut lainkaan sen hoitoon. Viittasin ruoantuotantoon, mistä tämä ala on poissa. Se oli kirjoitukseni ydin. Kesannon maatalouspoliittisista ulottuvuuksista minulla on kyllä vahva käsitys. Olin mukana laatimassa ensimmäistä ympäristötukijärjestelmää jo vuoden 1994 EU-neuvottelujen aikana. Maiseman muutoksesta: pellon voisi ilman raskasta luvitusta siirtää hetikin ruotsalaiseen tapaan pajuenergian tuotantoon. Paju kasvaa kahdessa vuodessa siihen, mihin paneelitkin yltävät. Uskon tämänkin palaavan metsäenergian kallistuessa ja hakkuiden päästömääräysten kiristyessä.

Timo Kaunisto

Vanhemmat huolehtikaa, että lasten mopoissa on valot edessä ja takana.

Pelästynyt

Amerikkalainen saarnamies Harold Camping ennusti maailmanlopun tulevan 4 tai 6. 9 1994 eikä halunnut edes keskustella siitä. Camping oli niin varma asiastaan, että sai useimmat hänen ns. hengenheimolaisensa tuhomaan kaikki maallisen omaisuutensa ja rahansa, ennen maailmanlopun päivämäärää. Jostain kumman syystä maailmanloppu jäi kuitenkin tulematta ja elämä maapallolla jatkui. Mitä meidän pitäisi oppia tästä? No ainakin tietysti se, ettei saisi päästää hulluutta ja hurmosta nousemaan päähän, ne kun eivät tunne mitään rajoja.

Taisto Levo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän