AU avasi kauden voitolla

0
Otto Rouhiainen saattaa olla sarjan nopein pelaaja. Hänet palkittiin lauantaina ottelun parhaana. Kuva: Henrik Siiskonen

AU–TP-49 6–3 (2–2).

FUTSAL Alastaron Urheilijoiden kausi Futsal-Ykkösessä sai lauantaina hyvän lähdön, kun joukkue pääsi juhlimaan voittoa toijalalaisen TP-49:n kustannuksella. Joukkueiden paremmuudesta ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä, ja Alastaro otti sille kuuluvat kolme sarjapistettä.
Ottelun ensimmäinen jakso oli vielä hakemista kotijoukkueelta. AU:n tekemisestä puuttui tietynlainen rentous ja harhasyöttöjen määrä tappoi pelin jouhevuutta. Uuden kauden maalihanat avasi Riku Tamminen, joka oli jälleen kerran paikalla, kun puolityhjää maalia oli tarjolla.
Toijala iski seuraavat kaksi maalia hieman varkain, mutta Rei Hoda ehti tasoittamaan pelin epäsuorasta vapaapotkusta ennen taukoa. Hän alusti heti toisen jakson alkuun Aleksi Pekosen osuman. Pekosen tuuletuksesta näki, että paineita lähti harteilta, ja joukkueen peli alkoi rullaamaan paremmin. Matalalta puolustanut Toijala joutui ottamaan vastaan pitkiä ajanjaksoja omassa puolustuspäässään.

AU:n neljäs maali oli ottelun hienoin. Otto Rouhiainen näytti, kuinka kotiyleisön edessä kuuluu pelata. Hän spurttasi takamatkalta vastustajan kiinni ja ryösti tältä pallon röyhkeästi jalasta. Sen jälkeen Rouhiainen otti sellaisen juoksun hyökkäyspäähän, mikä varmasti teki kaikille selväksi, miksi hänen syysvireestään muut joukkueen henkilöt ovat vihjailleet. Spurtin jälkeen pallo poikittaissyötöllä Juuso Loposelle, joka tinttasi sydämensä kyllyydestä pallon verkkoon.
Vierasjoukkue pääsi kertaalleen maalin päähän iskuetäisyydelle hieman onnekkaan kimmokkeen ottaneella kaukolaukauksella. Tuomas Happosen ja Rouhiaisen iskemät maalit loppuun varmistivat kuitenkin ansaitut sarjapisteet. Rehellisyyden nimissä lopputulos 6–3 imartelee vierasjoukkuetta. AU jätti todella monta huippupaikkaa käyttämättä.
Kotijoukkue onnistui tehoilemaan ottelussa laajalla rintamalla, kun peräti seitsemän pelaajaa ylsi tehopisteille. Kahden tehopisteen päivää viettivät Hoda, Loponen, Rouhiainen ja Jani Luoma.

Lauantain ottelua ennen nähtiin juhlallinen hetki, kun AU:n Aake Alisaari palkittiin viime kauden urotöistään. Palkintokaappi täydentyi Palloliiton Läntisen alueen Vuoden nuori futsalpelaaja 2023–2024 -palkinnolla.