Hyvinvoiva työyhteisö on lähtökohtamme

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Pyydämme anteeksi Loimaan eteläisen kotihoidon työyhteisön kriisin heikkoa ja liian hidasta hoitoa. Kenenkään ei tietenkään pitäisi joutua työpaikallaan tilanteeseen, joka aiheuttaa stressiä tai jossa kokee tulleensa millään tavalla uhatuksi. Työyhteisön ristiriitatilanteet tulisi käsitellä viipymättä ja yhteisiä ratkaisuja hakien.

Koulutuksen alkuperäinen tarkoitus oli auttaa henkilöstöämme onnistumaan muuttuvassa työympäristössä entistä paremmin, ja sisältö rakennettiin niiden huolien pohjalta, joita työyhteisöstä nostettiin esille.

Hoidamme tilannetta nyt henkilöstön, ikääntyneiden palvelujen ja henkilöstöpalvelujen yhteistyönä. Työpaikalla on syksyn aikana pidetty keskustelutilaisuuksia ja pidetään jälleen ensi viikolla, jotta kaikkien ääni saataisiin kuuluville. Henkilöstölle ja esihenkilöille tarjotaan tukea ja työnohjausta. Kannustamme myös ottamaan yhteyttä työterveyshuoltoon matalalla kynnyksellä.

Loimaan eteläisessä kotihoidossa työskentelee 52 henkilöä, jotka tekevät töitä kaikkiaan 180 kotihoidon asiakkaan kanssa. Epäonnistuneeseen koulutukseen osallistui elokuun lopussa 23 työntekijää. Viisi heistä teki koulutuksen jälkeen ns. HaiPro-vaaratilanneilmoituksia epäasiallisesta käyttäytymisestä.

Epäonnistuimme myös viestinnässä. Emme halua selitellä. Kannamme vastuun, otamme oppia ja haluamme katsoa eteenpäin. Aivan kaikista asioista emme keskustele julkisuudessa. Esimerkiksi henkilöstön sairauslomatiedot ovat ehdottoman luottamuksellisia. Työnantajan järjestämiin koulutuksiin ei koskaan ole velvoitetta osallistua sairauslomalta, mutta kuulemiseen on kutsuttu myös sairauslomatapauksissa.

Tilanne ei ole vaikuttanut asiakkaiden palveluihin. Ikääntyneiden kotihoito on turvattu ja kaikki palvelut on hoidettu suunnitellusti. Tästä lämmin kiitos henkilökunnallemme.

Toivomme, että työyhteisö saisi mahdollisuuden hoitaa tilannetta ja työrauhan keskittyä ikääntyneiden hoivaan.

Vilpittömästi pyrimme siihen, että niin Loimaan eteläisen kuin muidenkin työyhteisöjemme henkilöstö voisi mahdollisimman hyvin.

Marika Tuimala
palvelujohtaja, Varha

Susanna Kaunisto
vt asumispalvelujohtaja, Varha

Maria Roos
viestintäjohtaja, Varha

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän