Jeremiah Wood johdatti Bisonsin vierasvoittoon

0
Kokenut Jeremiah Wood oli omaa luokkaansa, kun Bisons haki harvinaisen vierasvoiton Kouvolasta. Kuva: Anu Vuorinen

Miesten Korisliiga jatkui Bisons Loimaan osalta perjantaina, kun Saviseudun koripalloylpeyden vieraspelimatka suuntasi Kymijoen yläjuoksulle Kouvolaan. Isäntäjoukkue Kouvot oli aloittanut kauden Bisonsin tavoin kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Perjantaina Bisons oli kuitenkin suvereeni, hakien vierasvoiton loppulukemin 65-81.

Toisin kuin kauden aiemmissa otteluissa, jäi Bisons täysin telineisiin ottelun alkuvaiheilla. Kouvot karkasi 9-2 -johtoon heti avausminuuteilla, kunnes Bisons heräsi kamppailemaan. Loimaalaiset vastasivat aikalisän jälkeen omalla 0-11 -runilla siirtyen ottelussa johtoon. Vierasjoukkueen parhaana palkittu, kenttää hallinnut Jeremiah Wood (28p/9l) sai koneensa käyntiin ja kampesi korin alta onnistumisia kovalla tehokkuudella. Wood heitti pelitilanneheittonsa peräti 86% tarkkuudella, dominoiden MLL Areenan korien alustoja.

Puoliaikaan mennessä Bisons oli ottanut ottelun hienoiseen hallintaansa Kolmannen jakson alkuun vierasjoukkue repäisi 0-9 -runin, rapistaen Kouvojen taisteluilmettä. Kotijoukkueelta onnistujiin voidaan laskea ainoastaan Thomas Gipson III (21p/7l), joka urakoi kovat minuutit Woodin kanssa korien alla.

Vierasvoitto Kouvolassa on Bisonsille harvinaista herkkua. Edellisen kerran Korisliigassa Bisons on onnistunut voittamaan Kouvolassa keväällä 2015, joten ihan jokapäiväisestä, tai edes jokavuotisesta onnistumisesta ei voida puhua vieraspisteiden tartuttua mukaan. Bisonsin ehdoton johtohahmo Wood oli ottelun jälkeisessä haastattelussa syystäkin tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Tiesimme että ottelusta tulee fyysinen kamppailu. Kouvot on hyvä joukkue, joka on aloittanut kautensa vahvasti. Vieraskentälle saapuminen ei ole koskaan helppoa ja Kouvot pääsivät antamaan ensimmäisen iskun meille ottelun alussa. Saimme kuitenkin pallon liikkeelle ja syötöt kulkemaan, joka vapautti peliämme. Puolustuspäässä olimme läpi ottelun vahvoja ja se antoi meille mahdollisuuden voittoon, Wood kertasi ottelun kulkua.

Perjantain voitolla Bisons nousi sarjan jaetulle kärkipaikalle kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Loimaalaisten ottelut jatkuvat tiistaina kotona, kun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari BC Nokia. Loimaallakin kultaa vuolleen mestarivalmentaja Greg Gibsonin joukkue on aloittanut kautensa yskähdellen ja luvassa on taatusti mielenkiintoinen kamppailu sarjapisteistä. Ottelu alkaa kello 18:30.