Kenestä seuraava seudun positiivisin? – Ehdota 1. marraskuuta mennessä

0
Viljami Pajula, valittiin vuoden 2023 Loimaan positiivisimmaksi.

Kuka tihkuu iloa, hyvää mieltä, kehua, kannustusta, tukea, toivoa, elämänuskoa, valoisuutta?

Nyt olisi tilaisuus nostaa esiin seudun ihmisiä, jotka levittävät hyvää mieltä ja positiivisuutta ympärilleen, sillä Vuoden positiivisinta etsitään jälleen.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Loimaan Seudun Nuorkauppakamari, Loimaan kaupunki ja Loimaan Lehti ja ehdokkaita etsitään 1. marraskuuta asti. Ehdokkaat esitellään viikolla 45, jolloin alkaa äänestys.

Eniten ääniä saanut voittaja julkistetaan marraskuun lopulla Loimaan Joulunavauksessa.

– Positiivisuus edistää yhteisön hyvinvointia ja yhteenkuuluvuutta. Loimaalla on paljon positiivisia ihmisiä, jotka ansaitsevat tulla huomioiduiksi. Täällä ihmiset tukevat toisiaan ja tekevät arjesta parempaa. Kilpailun avulla voidaan tuoda esille niitä henkilöitä, jotka inspiroivat ja kannustavat muita, tekevät Loimaasta erityisen paikan sekä levittävät positiivista ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä, Loimaan Seudun Nuorkauppakamarin presidentti Johanna Kuronen sanoo.

Hän muistuttaa, että ehdotusten ei tarvitse olla suuria ja näyttäviä vaan pienetkin teot voivat olla merkityksellisiä.

– Toivomme ehdotuksilta konkreettisia esimerkkejä henkilöistä, jotka ovat vaikuttaneet positiivisesti toisten elämään. He kohtaavat toiset ilolla.

Samaa pohtii Loimaan kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen .

– Loimaa on ennen kaikkea täällä asuvien, työtätekevien ja vierailevien ihmisten yhteisö. Meillä on paljon ihmisiä, jotka omalla toiminnallaan ja olemuksellaan säteilevät hyvää mieltä ympärilleen. Tällainen positiivisuus on monia ulkoisia tekijöitä arvokkaampaa. Usein ihmiset ovat niitä, joiden perusteella halutaan jossain asua tai toisaalta joiden perässä muutetaan.

Hän sanoo myös, että positiiviset hahmot eivät usein ole framilla.

– Tällä leikkimielisellä kisalla voimme nostaa arjessa liian pienelle huomiolle jäävää positiivisuutta esille sekä oppia näkemään sitä kaikkea hyvää mitä ympärillämme on monien ihmisten kautta.

Loimaan Lehden päätoimittaja Kati Uusitalo tietää aikaisempien vuosien kisoista saatujen kommenttien perusteella, että positiivisuuden jano on Loimaan seudullakin kova.

– Arki tuntuu joskus harmaalta ja monenlaiset haasteet ajassamme voivat vetää mielen matalaksi, joten myönteisiäkin asioita näkevät ihmiset ovat valopilkkuja keskellämme.

Oiva tapa kiittää tästä valoisuudesta voisi hänen mukaansa olla esimerkiksi juuri ehdottamalla heitä Loimaan positiivisimmaksi.

Kati Uusitalo muistuttaa, että positiivisuus ei ole asioiden lakaisua maton alle, siloittelua tai vain kivoista asioista puhumista.

– Se vasta myönteisyyttä onkin, että kohtaa vaikeita asioita ja puskee niiden läpi tai auttaa muita selviämään tällaisista tilanteista. Onneksi on ihmisiä, joilla on vaikeissakin tilanteissa kyky luoda ympärilleen elämänuskoa ja toivoa ja antaa muille voimaa jaksaa.

Ehdota positiivisinta 1. marraskuuta mennessä! Ehdotuksen perusteluineen voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen lukijoilta@loimaanlehti.fi tai kortilla tai kirjeellä osoitteeseen Loimaan Lehti, Käsityöläiskatu 10, 32200 Loimaa. Liitä mukaan yhteystietosi, sillä ehdottaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

 

FAKTA

Kuka tämän joukon jatkoksi?

Loimaan positiivisimmiksi on vuosina 2010–2017 äänestetty Kaija Suominen, Tiina Hautojärvi, Mervi Sairanen, Osmo Leikasto, Raija Veini, Soili Väisänen, Tanja Raikaa sekä Hintakaaren henkilökunta.

Viime vuonna positiivisin oli Viljami Pajula.

Positiivisinta ovat olleet etsimässä Loimaan Seudun Nuorkauppakamari ja Loimaan Lehti sekä viime vuosina myös Loimaan kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän