Leila Hätösen kuvissa on naisenergia valloillaan

0
Leila Hätösen kuvia voi käydä katsomassa entisen Jaskan Puodin eli nykyisen Loimaan Kebab Pizzerian tiloissa 15.11. asti.

Loimaa/Vesikoskenkatu
Marianne Rovio

Leila Hätösen mielestä jokaisen naisen sisällä asuu pieni lehmityttö. Hän on valinnut Loimaan Kameroiden näyttelyä varten muutamia kuvia Jokioisten Rivimimmeissä tanssivissa naisista, joiden kautta pääsee tutustumaan hieman rivitanssijoiden sielunmaisemaan.

– Osassa kuvissa on mukana myös sellaista voimaannuttavalle valokuvalle ominaista asennetta. Silloin kun elämä vähän potkii päähän, on vastoinkäymisiä parisuhteissa ja töissä, niin silloin otetaan hieman rankempia kuvia. Joissain kuvissa saa näkyä, että kyllä tässä pärjätään ja tästä noustaan taas ylös. Potkitaan hieman sitä elämää päin, Hätönen kuvailee.

Hän aloitti valokuvaamisen 40 vuotta sitten, kun hän sai ensimmäisen oman kameran.

– Valokuvaan fiilispohjalla, ja katsotaan mitä syntyy. En halua tästä elantoa, koska siitä tulee työ, ja siitä taas tulee paineet.

Hätönen on tanssinut itsekin jo seitsemän vuotta rivitanssia Jokioisten Rivimimmien riveissä. Aikaisemmin hän kuvasi enemmän ötököitä ja luontoa, mutta sittemmin hän innostui henkilökuvauksesta.

– Seitsemän vuotta sitten löysin nämä mimmit Karrinpuomin takapihalta, jossa he esiintyivät Ypäjän yössä. Ja innostuin katsellessani näin mahtavaa meininkiä. Nyt neljä viime vuotta olen kuvannut jo ystäviksi tulleita tanssijoita, hän kertoo.

Joko malli tai kameran takana viihtyvä Hätönen saa idean, että millaisessa miljöössä ja millaisen rekvisiitan kanssa saisi hyvän kuvan. Näyttelyn henkilökuvat ovat syntyneet erilaisissa miljöissä kuten Humppilan tuulimyllyllä, hevostallilla, Minkiön rautatieasemalla, kottikärryissä tai perinteisen peltomaiseman äärellä.

– Minusta on ihana haastaa itseäni. Lisäksi mimmit tykkäävät olla minun kuvattavana. Heitän aina välillä jotain hulluja vitsejä, joten saan heidät helposti rentoutumaan ja kikattelemaan. Ja kun olemme muutenkin ystäviä, yhteistyö on helppoa.

Jokioisten Rivimimmit harjoittelevat kesät Jokioisilla Sari Lintulan hevostilan vintillä sijaitsevassa Saluunassa. Talvikaudella he harjoittelevat Perttulan alakoulun liikuntasalissa Ypäjällä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän