Jari Valtanen saapui hiustenleikkuuseen Valerija Savitskajalle. Savitskaja työskenteli aiemmin Loimaan keskustassa, nyt tilat löytyvät Hirvikoskelta.

LOIMAA Ajatus oman parturi-kampaamon perustamisesta oli muhinut Valerija Savitskajan mielessä pitkään, kunnes hän viime keväänä päätti toteuttaa yhden unelmistaan.

– Jotenkin alkoi vain tuntua siltä. Mietin, että on aika jatkaa eteenpäin.

Päätöstä yksinyrittäjäksi ryhtymisestä vauhditti hintojen, kuten vuokran ja kampaamoaineiden, kallistuminen. Kannattavuutta silmälläpitäen hänen kotoaan löytyi valmiiksi yksi ylimääräinen huone kampaamoa varten.

– Näin sain kustannukset minimiin.

Hiushuone Valerijan avajaisia vietetään lauantaina 26. lokakuuta. Savitskaja naurahtaa, ettei hän ole ehtinyt viettää niitä aiemmin.

– Tuntuu, että kesä oli niin kiireinen.

Vaikka ajatus omasta parturi-kampaamosta kypsyi pitkään, sen mukanaan tuoma elämänmuutos oli sen verran iso, että hän tarvitsi aikaa sulatella kesän yli. Päätöksen jälkeen kaikki tapahtui muuten niin nopeasti: esimerkiksi kampaamotilat olivat viikossa valmiit.

Venäjältä Smolenskin läheltä kotoisin oleva Savitskaja muutti kuusivuotiaana Suomeen ja Loimaalle, jossa hän on myös käynyt koulunsa.

Savitskajalla on entuudestaan kokemusta yrittämisestä. Valmistumisestaan saakka eli lähes kymmenen vuotta hän työskenteli yrittäjäkollegoidensa kanssa Loimaan keskustassa, ensin Turuntiellä ja viimeksi Koulukujalla.

Nyt hän työskentelee yksin. Yksinyrittämisessä kaikki on omalla vastuulla kampaamoaineiden hankinnasta lähtien.

Savitskaja luonnehtii työtä intohimokseen. Hän nauttii erityisesti hiusten vaalentamisesta sekä raidoituksista ja pidennyksistä.

– Olen saanut täällä Hirvikoskella uusiakin asiakkaita. Kaikki eivät tietenkään seuranneet minua, mutta paljon on samojakin asiakkaita.

Parturi-kampaajan työ ei noudattele virastoaikoja, vaan se painottuu usein iltoihin. Työpäivä saattaa alkaa iltapäivästä ja kestää iltayhdeksään saakka.

Aamupäivän tunteina hän tekee muun muassa sisältöä sosiaaliseen mediaan. Hänellä on sekä hiusalaan että hyvinvointiin liittyvät sometilit. Hiukset ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä.

– Ihmisen hyvinvointi näkyy hänen hiuksissaankin. Esimerkiksi stressin hallinta liittyy hiuksiin.

Vapaa-ajallaan yrittäjä huolehtii omasta hyvinvoinnistaan muun muassa käymällä kuntosalilla. Myös omakotitalon ylläpitäminen, kuten pihan ulkohommat, ottavat aikansa.

– Työ on sen verran vaativaa, että täytyy huolehtia lihaskunnosta.

Oman hiushuoneen perustamisen jälkeenkin Savitskajalla riittää unelmia, joista yksi on oman kuntosalin perustaminen. Hän ei moiti Loimaan nykyistä kuntosalitarjontaa, mutta oma sali olisi omannäköinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän