Yksi voitto kerrallaan – AU:lla tuttu runko kasassa

0
Aake Alisaari (vas.), Jani Luoma ja Tuomas Happonen ovat kaikki Loimaalla kasvaneita huippupelaajia. HENRIK SIISKONEN

Futsal Alastaron Urheilijat aloittaa kautensa Futsal-Ykkösessä lauantaina, kun se saa Loimaan liikuntahallille vieraakseen toijalalaisen TP-49:n. AU:n valmennuksesta vastaa edelleen tuttu kaksi Sami Happonen ja Jouni Virta. Happonen kertoo joukkueen tavoitteet ja lähtökohdat alkavaan sesonkiin.

– Helppo sarja ei ole luvassa, mutta mikään muu ei voi olla tavoitteena kuin sarjavoitto. Ei tässä muuten mitään järkeä olisi. Kolmen liigakauden jälkeen ei kiinnosta lähteä Ykköseen vain osallistumaan. Mutta kentällä pitää näyttää luonnetta, jotta peli kerrallaan otetaan tarvittavat voitot, Happonen toteaa.

AU ei ole koskaan aiemmin kohdannut tulevan viikonlopun vastustajaansa.

– Avauspelissä vastassa on TP-49, jolla on kaksi melko nihkeää Ykkösen kautta alla. Muuta en oikeastaan osaa edes sanoa ja oma mielenkiintoni onkin enemmän oman joukkueen tekemisessä, siitä se tulos tulee. Mutta en usko, että Ykkösessä on enää muutavan vuoden takaisen tyylisiä heittopusseja kuten Monkulat tai IK Myran.

Alastarolaisten harjoituskausi oli sanalla sanoen rikkonainen. Harjoitusotteluissa jäätiin omasta tasosta. Valmentaja Happonen ei ole asiasta silti liian huolissaan, sillä vastaavista lähtökohdista on ennenkin saatu onnistunut kausi aikaiseksi.

– Kiva aloittaa tosipelit, me emme missään nimessä ole pre-season joukkue ja harjoituspeleissä ei suju. Kun asenne ei ole sataprosenttinen, jää suorituskin 50:een, on joku joskus sanonut. Pre-season on ollut repaleinen ja vain muutama pelaaja on saanut alle ehjän harjoituskauden henkilökohtaisella tasolla.

– Näihin lähtökohtiin nähden on hyvä asia, että joukkue on suhteellisen hyvin pysynyt kasassa. Tämän vuoksi kaikkea ei tarvitse aloittaa alusta, Happonen aprikoi.

Ykkösessä AU:n pitää olla joukkue, joka pitää otteluissa ohjat omissa käsissään.

– Harjoittelu on painottunut omaan pallolliseen pelaamiseen. Se kehittyy kauden mittaan vielä lisää. Nyt on hyvä jokaisen muistaa kun pisteistä pelataan, että myös puolustaa pitää.

AU:n viime kauden pelaajista ainoastaan Juho Marttila on varmuudella sivussa joukkueen toiminnasta koko kauden. Miekkosella on edessään opiskeluissa vaihto-oppilasvuosi, jonka vuoksi kausi olisi jäänyt kesken kaiken. Kausi aloitetaan niillä pelaajilla, joiden sopimus on julkaistu, mutta kerrottakoon, että managerin pöytälaatikko ei ole tyhjänä. Joukkueen kapteenina jatkaa Tuomas Happonen.

Ykkönen pelataan tällä kaudella epänormaalisti vain 11 joukkueen voimin. Perinteikäs futsalseura Tervarit joutui luopumaan sarjapaikastaan juuri ennen kauden alkua pelaajapulan vuoksi, eikä sen paikkaa ehditty täydentämään muulla seuralla. Tämä oli heikko suoritus oululaisilta ja aiheutti närää lajipiireissä.

Sarjan voittaja nousee suoraan liigaan ja kakkoseksi tullut taistelee sarjanoususta liigakarsinnoissa. Ennakkoon ajatellen kuutisen Ykkösen joukkuetta omaa nousupotentiaalin. AU on yksi näistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän