LOIMAAN sivistyslautakunta myönsi vuoden 2024 taiteen 1 000 euron kannustusapurahan Kari Honkaniemelle.
Taiteen kannustusapuraha myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle yleensä vuoden aikana tehdyn työn kannustamiseksi. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta toiminnasta Loimaan taide-elämän edistämiseksi.
Museonjohtaja Monika Antikainen perustelee Honkaniemen valintaa hänen pitkäjänteisellä työllään, jolla hän on tehnyt runoutta tunnetuksi.
– Hän suhtautuu runouteen intohimoisesti ja on tuonut sitä esiin monin eri tavoin. Halusimme näin kannustaa häntä jatkamaan työtään.
Honkaniemi sanoo häkeltyneensä, kun kuuli tunnustuksesta. Samalla hän sanoo olevansa vilpittömästi ilahtunut kunniasta.
– Otan tämän nöyränä vastaan, hän sanoo ja toteaa olevansa syvästi kiitollinen myös siitä, että runous on hänen kohtalonsa.
Runouteen Honkaniemi sai vankan pohjan jo lapsuudessa, sillä hänelle on luettu silloin paljon.
– Siitä on lähtenyt kiinnostus kirjallisuuteen, kirjoihin ja tarinoihin.
Runouden pariin hänet johdatteli varsinaisesti eräs konkreettinen tapahtuma, kun hänen äitinsä oli opettanut Lauri Pohjanpään Harakanpesä -runon pojalleen äidinkielentuntia varten. Toinen sykähdyttävä runoelämys syntyi, kun hän kuunteli Vesa-Matti Loirin levyä.
– Ihastuin Loirin tulkintoihin ja innostuin sitä kautta Eino Leinon runoista.
Kolmekymppisenä alkoi tulla omia tekstejä ja myöhemmin Honkaniemi sanoo osallistuneensa jopa runokilpailuun. Palattuaan Turusta takaisin kotikonnuille Honkaniemi alkoi pitää runoblogia ystävänsä Iina Wahlströmin kanssa. Yhdessä he julkaisivat myös runokokoelman, ja vuonna 2022 ilmestyi Honkaniemen oma esikoisrunoteos nimeltään Papilio machaon (suom. Ritariperhonen).
Nyt puolentoista vuoden työstämisen jälkeen Honkaniemeltä on ilmestymässä alkukeväästä toinen teos, joka kantaa nimeä Puiden ajassa.