Loimaan seutu
TAMMIKUU
Kaahailu ja yöstä toiseen jatkunut pärinä Loimaan kaupungin keskustassa aiheutti edelleen keskustelua. Seurakunta katkaisi kaupunginkirkon pihalta kulkuväylän hillitäkseen läpikulkua.
Pitkästä aikaa tuli ”vanhanajan talvi” ja se näkyi lehden etusivuilla – ensin tehtiin Oripäässä tykkilumella latuja, sitten iloittiin jo luistinradoista ja kuun puolivälissä päästiin lumimyräkän jälkeen myös Pikku-Lapin maisemiin Virttaanharjulle hiihtämään.
Korona aaltoili – välillä tartuntoja oli ryppäissä ja välillä niitä ei ollut ollenkaan. Tammikuussa alettiin rokottaa terveydenhuollon henkilökuntaa ja palveluasumisen asiakkaita. Loimaalle tuli 144 koronarokotetta viikossa.
Loimaan kaupunki aikoi katkaista taloustappiokierteensä ja hyvinvointivaliokunta vähentää terveysasemien määrää Loimaalla.
Kuntavaalit olivat tulossa ja Loimaalle ilmestyi aivan uusi, yrittäjävetoinen Meidän Loimaa -ryhmä havittelemaan valtuustopaikkoja.
HELMIKUU
Käteisen rahan käyttö oli vähentynyt jo pitkään, mutta korona vauhditti katoa entisestään. Loimaalaiskaupoissakin maksukortit olivat yrittäjien mukaan vallanneet sijaa – joissakin kaupoissa käteisen käyttö oli vähentynyt jopa puolella.
Rahaa oli aiempaa enemmän tarjolla ainakin nuorisolle – kesätyöpaikkojen tarjonta elpyi vuoden jälkeen.
Nuorisolle oli muitakin hyviä uutisia: Ypäjällä oli saatu valtion erityisavustusta etsivään nuorisotyöhön ja Loimaalla koulunuorisotyöntekijän palkkaamiseen.
Pankkifuusiot jatkuivat – vuoden ensimmäisenä julkistettiin Alastaron ja Oripään osuuspankkien yhdistyminen Harjuseudun osuuspankiksi. Fuusio ei jäänyt ainoaksi, sillä Loimaan osuuspankki ilmoitti (6.3.) yhdistymisestään paimiolaisen pankin kanssa. Uusi Lounais-Suomen Osuuspankki kuuluisi kooltaan Suomen osuuspankkien suurimpien viidennekseen.
Kaikilla seudun fuusiopankeilla oli takanaan jo yksi aiempi yhdistymisyritys.
Okraa valmisteltiin täydellä teholla, mutta se jouduttiin sittenkin koronatilanteen pahenemisen vuoksi lopulta perumaan (15.4.).
Tulevia kuntavaaleja pohjustettiin juuri ennen ehdokasasettelun umpeutumista jutulla siitä, miten paljon kuntavaltuutetut keskimäärin käyttivät aikaansa luottamustehtävänsä hoitoon – tutkimuksen mukaan valtuutetuilla aikaa meni noin tunti päivässä ja kunnanhallitusten jäsenillä vajaat puolitoistatuntia päivässä.
Laskimme Loimaan kaupunginhallituksen esityslistojen asiamäärät: vuonna 2020 se käsitteli 444 kohtaa ja pisin kokous kesti yli neljä tuntia. On kunnilla valtion antamia tehtäviäkin – kaikkiaan 535 kappaletta.
Arvatkaapa, mikä on yleisin syy, miksi loimaalainen joutuu käräjille? No, se on rattijuoppous, joko törkeänä tai tavallisena.
Historialliset yleisörokotukset alkoivat Loimaallakin (27.2.): Loimaan Lehti oli mukana ensimmäisen rokotuspäivän tunnelmissa, jolloin yli 300 ikäihmistä sai ensimmäisen piikin koronaa vastaan. Eniten odotettiin sitä, että pääsisi jälleen tapaamaan jälkikasvua ja ystäviä huoletta.
MAALISKUU
Loimaalla rikkoutui sadan koronatartunnan raja ja Oripäässä tartuntamäärät ”räjähtivät”, kun yhdellä viikolla kuntaan tuli 17 tartuntaa työpaikoilta ja päiväkodista.
Tilastot paljastivat, että Kojonkulmalla on prosentuaalisesti mitattuna eniten lapsiperheitä, Niinijoella taas asuvat Loimaan eniten tienaavat (mediaanituloilla mitattuna).
Majavien määrä oli Luonnonvarakeskuksen mukaan lisääntynyt muutamassa vuodessa – kun vuonna 2017 löytyi yksi pesä, nyt niitä oli jo 23. Tutkijoiden mukaan lastunäytteiden dna:n perusteella voitiin arvioida, että seudulla viihtyy euroopanmajava, eikä vieraslaji kanadanmajava (4.3.)
Hallituksen kuntavaalimiljoonat eivät kauan lämmitä, sanaili parikymppinen loimaalaismies Loimaan Lehden kyselyssä, jossa kuntalaiset saivat evästää kuntavaaliehdokkaita. Terveyteen ja hoivaan liittyvien asioiden jälkeen eniten kommentoitiinkin kuntataloutta ja säästöjä (4.3.).
Taas poikkeusolot koko maahan koronan vuoksi! Brittimuunnos levisi Loimaalla ja Oripäässä ärhäkästi – muutamassa päivässä oli ilmennyt 22 jatkotartuntaa.
Palaute kesätyöpaikkojen karsimisesta sai Loimaan kaupunginhallituksen esittämään 40 000 euron lisämäärärahaa budjettiin, jotta kaupunki pystyisi tarjoamaan noin 70 nuorelle kesätöitä yrityksissä. Alunperin rahat niistettiin budjetista, kun kaupunki ohjeisti tekemään talousarvion niin, että pääsääntöisesti muut kuin lakisääteiset tehtävät karsitaan.
Kuntavaalikeskusteluihin tuli kahden kuukauden lisäaika, kun hallitus siirsi vaalit huhtikuulta kesäkuulle koronan vuoksi. Liike Nyt ilmoitti asettavansa Loimaalla ehdokkaita ensimmäistä kertaa.
Loimaallakin jaettiin koronapandemiaa huijaukseksi väittävää lehtistä ja Loimaan Lehti sai runsaasti yhteydenottoja lukijoilta.
– Maailma on muutenkin sekaisin ja sitten joku katsoo aiheelliseksi sekoittaa sitä vielä lisää, ihmetteli eräs lukija valetietoa.
Kaupungin kiinteistöistä vain alle puolet on käytössä – 120 rakennusta ja vain 50 on käytössä (16.3.). Myydään tai puretaan -listalla on esimerkiksi Hirvikosken kunnantalo, kaupungintalo, Kitkonpuiston päiväkoti ja Lastentalo. Vuoden lopulla varmistui, että Lastentalon purku alkaisi heti vuodenvaihteen jälkeen.
Lapiduksen kiinteistön kohtalokin on monen veivauksen jälkeen vielä auki, vaikka sekin on ollut samalla purettavien listalla pitkään. Ja työllisyyspalveluiden väki odottaa, miten käy ja mitä toiminnalle tapahtuu.
Loimaan työväenopiston opiskelijoista kaksi kolmesta on pysynyt kursseilla koronasta huolimatta.
Koronan keskellä on positiivinen ajattelu ollut välillä vähissä ja eräs kopittelijakin siitä jo muistutti (23.3.).
– Onhan Coronassa hyvääkin, moni loimaalainen näyttää maski päässään siedettävältä.
Historiallista tämäkin: Loimaan kaupungin maksuosuus Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuluista aleni lähes kahdella miljoonalla eurolla ja summassa päädyttiin vajaaseen 21 miljoonaan.
Maataloustukia maksettiin Loimaalle yli 27 miljoonaa, Oripäähän ja Ypäjälle tukia tuli kumpaankin noin 4 miljoonaa.
Laitilalainen Munax oy siirtyi tanskalaisomistukseen ja loimaalaisesta Kieku oy:stä tuli Suomen suurin pelkästään kotimaisessa omistuksessa oleva muna-alan yritys.
HUHTIKUU
Ei ollut aprillipila ei, kun Loimaan Lehti otsikoi, että puolet virkamiesjohdosta on vaihtumassa Loimaalla (1.4.). Yhdeksän hengen johtoryhmästä tekninen johtaja, henkilöstöjohtaja ja vesilaitoksen johtaja hakivat ja pääsivät muualle töihin ja kehittämisjohtaja oli jäämässä eläkkeelle. Sote-johtajallakin oli haku päällä, mutta hän ei tullut valituksi Valkeakoskelle.
Joukko sai jatkoa loppuvuonna, kun myös talousjohtaja Sari Laine vaihtoi Loimaan Ruskoksi. Lyhin pesti oli teknisellä johtajalla, joka viihtyi vain reilun vuoden Loimaalla.
Kaupunginjohtaja ja luottamushenkilöjohto eivät haastattelussa osanneet nimetä tilanteelle yksittäisiä syitä. Johtamista oli parannettu koulutuksella ja he muistuttivat, että turbulenssia on johtotehtävissä paljon.
Loimaan Lehden haastattelemat Loimaalta lähteneet johtavat virkamiehet kertovat (8.4.) turhautumisesta – palvelurakenneselvityksiä on tehty, mutta poliitikot eivät ole saaneet tehtyä päätöksiä. Lisäksi jatkuvat yt-kierrokset uuvuttivat, poliitikot painostivat tekemään tietynlaisia esityksiä ja ”etsitään ennemminkin syyllistä kuin ratkaisua”. He toivovat avointa keskustelua ja vuoropuhelua.
Hirvikosken päiväkodin rakentaminen keskeytettiin, kun elinympäristövaliokunnassa oltiin eri mieltä kaupunginhallituksen kanssa siitä, mistä valtuusto oli alkujaan päättänyt – päiväkodin vuokraamisesta vai sen tekemisestä leasing-mallilla. Kaupunginhallitus käytti aiemmin asiassa otto-oikeuttaan ja halusi, että vuokrauksen rinnalle nostetaan leasing-malli. Valiokunnan mielestä vuokrapäiväkodin hinta oli korkea verrattuna valmistelussa esitettyyn hintaan.
Historiallista: Loimaan kaupungin tilinpäätös oli lähes kahdeksan miljoonaa euroa plussalla (1.4.). Oripäässä vastaava luku oli noin 750 000 euroa ja Ypäjän 1,35 miljoonaa euroa.
Aprillipila oli muuten se uutinen, joka kertoi, että Melliläjärvelle olisi tulossa uimareita laskeva sakaraportti.
Vallox kertoi laajentavansa tehdastaan (10.4.).
Loimaan kassana tunnetun Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenmäärä ylitti puolen miljoonan rajan (13.4.).
Loimaan rautatieaseman läpi kulkeneiden matkustajien määrä puolittui vuonna 2020.
Hoitajapulaan etsittiin lääkkeitä oppisopimuskoulutuksella ja 500 euron vinkkipalkkioilla.
Ihmisten kohtaamispaikka Tuttujen tupa Alastarolla täytti 25 vuotta (17.4.).
– Us-ko-ma-ton fii-lis!, hehkutti pelaajavalmentaja Sami Happonen, kun Alastaron Urheilijoiden joukkue nousi historiallisesti futsal-liigaan (20.4.).
Bisons nousi puolestaan takaisin Korisliigaan (27.4.), joten Loimaalla on kolme korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa joukkuetta, kun Hurrikaani jatkaa lentopallon Mestaruusliigassa.
TOUKOKUU
Koronan myötä alkanut pihabuumi ei näyttänyt laantumisen merkkejä, kerrottiin paikallisista liikkeistä. Terasseilla halutaan löhöillä ja ottaa rennosti – kevään hitti olikin riippukeinu, joista löytyi omansa jopa lemmikeille.
Korona vaikuttaa myös kesäteattereihin: Ypäjän musiikkiteatteri kertoi pitävänsä välivuoden, mutta Kertunmäellä luotetaan menestyskirjailija Raija Orasen Puhtaat, valkeat lakanat -näytelmään, joka oli alunperin tv-sarja. Krekilässä juhlitaan 4-kymppisiä käsikirjoituskilpailusta valikoituneella Kurpitsa-tekstillä.
Loimaan kotiseutumuseossa on esillä Loimaan Oluttehtaan historia.
Oripäässä asuva keskustan puoluejohtaja Annika Saarikko siirtyy tiede- ja kulttuuriministerin paikalta valtiovarainministeriksi.
Tasoristeysturmassa Alhonkedontiellä menehtyy yksi ihminen. Vuoden mittaan tasoristeysturmia sattuu lisää – Hannuntiellä onnettomuus vaatii ihmishengen syyskuun lopulla ja Alhonkedontiellä menehtyy toinenkin ihminen marraskuussa.
Kehittämisjohtaja Matti Tunkkari on jäämässä eläkkeelle ja hänen tilalleen valitaan Paavo Laaksonen. Hän summaa haastattelussa Loimaan eduksi hyvän sijainnin.
Suomen maatalousmuseo Sarka saa valtakunnallisen tunnustuksen, kun se palkittiin Vuoden museona.
KESÄKUU
Loimaan seurakunnan siunauskappelin remontti alkaa.
Kuntavaalit ovat enää muutaman viikon päässä ja Loimaan Lehti esittelee asioiden lisäksi ehdokkaita: haastattelussa ovat muun muassa ehdokkaana oleva aviopari Loimaalta ja Ypäjältä eri puolueiden listoilta ehdolla olevat kaksi Piia Heikkilää.
Suvivirttä laulettiin taas kevään päätteeksi – Alastaron yläasteella, Kojonkulman koululla ja Virttaan koululla viimeistä kertaa, sillä ne eivät avaa oviaan enää syyslukukaudella.
Loimaan kaupunki sai Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin tunnustuksena nuorten osallistamisen ja nuorisovaltuuston eteen tehdystä työstä.
Noin puolet loimaalaisista on ottanut koronarokotteen, mutta rokotusaikoja jää paljon varaamatta ja rokotukset avataan jo kaikille muille paitsi alle 16-vuotiaille.
Ensimmäistä kertaa ehdokkaita asettanut Meidän Loimaa -ryhmä yllätti ja sai viisi paikkaa kaupunginvaltuustoon. Kokoomus menetti saman verran paikkoja, eniten Loimaalla.
Äänikuningas oli Timo Tamminen (sd) 247 äänellä. Annika Saarikko rikkoi ennätyksiä Oripäässä, kun hän sai 97 ääntä – Pertti Liinoja (vas) on ollut äänikuningas vuodesta 1990-luvun lopulta, mutta hänkään ei ole päässyt yli 80 äänen. Ypäjällä ääniharava oli Eetu Niemi (64 ääntä, vihr).
Loimaan keskustassa asuva Osmo Kaappola saa juhannuksen alla vieraakseen pallosalaman. Se pamautti asunnon sähkölaitteet rikki ja peräti sulatti sähkökaapista päävirtakytkimenkin. Kun ilmastointikin meni sököksi, niin helteisessä asunnossa oli olo kuin juhannussaunassa – ilman saunaakin.
Sää näyttää mahtiaan Loimaan Alaisellajoellakin. Ukkosmyräkkä saa kymmeniä hehtaareja peltoa tulvimaan ja vesi nousee myös pihoille, kun joen pinta on muutaman päivän 1,8 metriä tavallista korkeammalla.
Mellerin kiinteistö Mellilässä puretaan, keväällä purettiin Hirvikoskella asuntola kirjaston läheltä.
HEINÄKUU
Sarka-museon saamiin tunnustuksiin lisätään nyt Aurora-mitali, Varsinais-Suomen liiton myöntämä kiitos maakunnan hyväksi tehdystä työstä tieteen, taiteen ja kulttuurin saralla.
Humppilasta Järvensuon kaivauksilta löytyy ainutlaatuinen kivikautinen taide-esine, peräti 4 000 vuotta vanha puinen käärmeveistos.
Loimaan parkkipaikoilla kolisee yli sata kertaa vuodessa – huomattavasti useammin kuin lähikunnissa. Ollaanpas tarkkana!
Loimaalla tarjotaan hyönteisillekin hotellimajoitusta: Sallila Sähkönsiirto asensi 40 hyönteishotellia suurjännitevoimalinjan tolppiin.
Pesäpallon tenavaleiri piti pitää jo kesällä 2020, mutta parisataa joukkuetta ympäri Suomea pääsi nyt vasta kirmaamaan täkäläisille kentille.
Iso osa leiriläisistä(kin) jonotti munkkeja Loimaan keskustassa, kun Munkkiksen munkeista levisi makeasti tieto muuallekin Suomeen. Herkut loppuivat useimpina päivinä kesken!
ELOKUU
Korona karkotti osan myyjistä, mutta Peltoisten perinteiset Rompe-päivät pidettiin, ja aarteenetsinnän hurmaa koettiin entiseen tapaan.
Kolmen liigajoukkueen kaupungissa alkaa olla pulaa harjoittelutiloista ja paikalliset seurat toivovat uutta liikuntatilaa.
Melliläinen Frans Laukka, 15 vuotta, on kolminkertainen metsästysammunnan suomenmestari – eikä ihme, niin omistautunut hän on lajilleen, että ampumaharrastus on mennyt jopa mopokortin ajamisen edelle.
Ypäjällä otettiin loikkaa liikkumisen puolesta, kun urheilukentän viereen avattiin trampoliinipuisto.
Bensa alkoi olla ennätyskallista – Loimaan Lehden toimittaja tarkkaili hintoja viikkojen ajan ja huomasi, että tiistaisin menovesi on halvinta Loimaalla.
Liikemies Markku Helander kertoo rakentavansa padel-hallin jäähallin viereen.
Loimaan Seurahuoneen Greta Grönholm on tuplamaailmanmestari! Kahdeksan vuotta sitten hän voitti MM-kultaa alkoholillisten drinkkien sarjassa ja nyt vuorossa oli alkoholittomien juomien mestaruus Tsekeissä järjestetyissä kisoissa.
Juttu hiljentyneestä Loimaan torista kirvoitti keskustelua myös mielipidepalstalla.
SYYSKUU
Tatteja on Loimaan seudullakin enemmän kuin ainakaan 40 vuoteen, sienituntija Karoliina Kirvelä summaa syksyn.
Leo Peräaho voittaa jälleen traktorpullingin SM-kultaa. Jo neljännentoista kerran!
Taksia ei meinaa Loimaalla saada etenkään yöaikaan, todisti Loimaan Lehden taksikyselyn 130 vastaajaa. Taksit vastasivat, että kuskeja ei meinaa löytyä ja ajoja on vähän – yötaksipäivystys loppui liikennepalvelulain uudistukseen.
Koulujen sisäilman laatua seurataan ja mitataan erityisen palvelun avulla Loimaalla, jotta tunnistettaisiin tilat, joissa on mahdollisia sisäilmahaittoja.
Hornetit käyttivät Virttaan varalaskupaikkaa kiitoratana ja hävittäjät saivat ihmiset liikkeelle sankoin joukoin seuraamaan lentoja. Vilkkaimmillaan laskeutumisia ja nousuja tehtiin 6–8 puolessa tunnissa ja kaikkiaan Ilmavoimien muutaman päivän harjoituksissa Virttaalla kävi lähes sata konetta, kun mukana oli myös Hawk-harjoituskoneita.
Loimaan Lehden oma mobiilisovellus julkaistiin. Sen voi ladata ilmaiseksi, mutta juttuja pääsevät edelleen lukemaan kokonaan vain tilaajat.
Kolmansien koronarokotusten antaminen aloitetaan Loimaalla.
Osa Loimaan postin lajittelusta siirtyy peräti Tampereelle ja Loimaan keskustan ja Hirvikosken posti jaetaan jatkossa vasta iltapäivisin.
Loimaan Palloilijoiden kasvatti Riina Korkiamäki ja Porin Pesäkarhut voitti naisten Superpesiksen mestaruuden.
LOKAKUU
Niin kuin muuallakin maailmassa, komponenttipula koettelee myös loimaalaisia teollisuusyrityksiä.
Nyt rokotetaan väkeä myös influenssaa vastaan – terveydenhuolto odottaa rokotteiden kiinnostavan ja muistuttaa, että vuosi aiemmin rokotteen ottajien määrä nousi Loimaallakin kolmanneksella. Rokotteet loppuivat kesken niin Loimaalla kuin koko Suomessa.
Fenestra laittaa Loimaan ikkunatehtaan myyntiin ja kiinnostuneita riittää myös paikallisissa tahoissa.
Oripäästä aiotaan viedä vettä Kiinaan. Viejänä on yritys, johon kunta on lähdössä mukaan.
Ypäjän Yllätys vietti 80-vuotisjuhlaansa – jäseniä sillä on enemmän kuin koskaan.
Frisbeegolfratoja ja kuntoportaita on noussut seudulle tiheään ja nyt on vuorossa Ypäjän Rautarinteen portaat. Niihin suunniteltiin saman tien myös jatkoa.
Paikallisista metsästysseuroista kerrotaan, että tehojahti on vaikuttanut ja peurakanta on pienentynyt. Kuluvalle kaudelle seudun riistanhoitoyhdistyksillä on lähes 5 000 peuralupaa.
Kanta-Loimaan kirkko täyttää 130 vuotta.
Kiitos lukijoille! Pyysimme kuvia seudun suurimmista puista ja kyllä niitä tuli, monilla oli ympärysmittaa useita metrejä.
MARRASKUU
Loimaan Kivi valittiin Varsinais-Suomen vuoden yritykseksi ja Citymarket vuoden loimaalaisena yrityksenä.
Peurakolareiden määrä on vähentynyt, kertoo poliisin tilasto. Samaa näyttää Loimaan Lehden perinteinen peurakierros – tällä kertaa havaintoreitillä näkyi peuroja vähemmän kuin koskaan kymmenen vuoden aikana ja määrä oli kolmannes huippuvuoden lukemasta (2021: 56, 2018: 160)
Yritetään vielä kerran! Jaakola-seura kumppaneineen herättelee väkeä Alpo Jaakolan Eksyssuolla lahoavan suomökin pelastukseksi.
Uuden apteekin apteekkari Mari Vienola valittiin Loimaan Vuoden Yrittäjänaiseksi.
Fenestra kertoo, että se ei enää jatka ikkunanvalmistusta itse paikkakunnalla ja tehdas lopetetaan. Tehdas on edelleen kuitenkin myynnissä.
Koronapassi otettiin käyttöön Loimaalla niin teatterissa kuin urheiluotteluissakin.
Marraskuun loppu on Loimaan pahin koko koronan aikana: yhdellä viikolla ilmenee 35 tartuntaa ja kymmeniä on karanteenissa.
Seudun yrityksissä on reipasta kasvuhalua: sekä Dinolift että Pemamek aikovat tuplata liikevaihtonsa seuraavien 4–5 vuoden aikana. Ofa laajentaa, Vallox laajentaa, Robotmation täytti vuodessa kaksi hallia ja on varannut jo lisätontinkin. Yrityshalleja nousee ja lisää on suunnitteilla esimerkiksi Yrityspuistoon.
JOULUKUU
Ypäjän Pertunkaaren kentälle pääsee luistelemaan ennätysaikaisin – tavallisesti jäitä tehdään vasta joulunpyhinä.
Kangastuvalla Oripäässä taas pauhasi lumitykki jo kuun alussa ja hiihtämään pääsi jo itsenäisyyspäivän aikaan.
Avointen työpaikkojen määrä tuplaantui vuodessa Loimaalla. Työvoimapula vaivaa erityisesti teknologiateollisuudessa ja rakennusalalla.
Loimaan Nuorisovaltuusto täytti 20 vuotta.
Diabetespotilaiden määrä on tasaantunut ja Loimaa ei enää takavuosien tapaan komeile diabeteksen kuntatilastojen kärjessä.
Aluevaalit pidetään tammikuussa 2022. Loimaalta on ehdokkaita kaikkiaan 26, Oripäästä neljä ja Ypäjältä kahdeksan.
Loimaa mainittu! Laulajalegenda Dannyn uudella levyllä olevassa Aina ikävä jonnekin -biisissä ikävöidään jonnekin loimaalaisen hotellin baarissa. Kappaleen takaa löytyy muun muassa vahvasti loimaalaiskytkentäisen Happoradio-yhtyeen herroja.
Fenestran yksi halli sai loimaalaisomistajan kun Aluconstructions oy osti sen alumiinirunkoisten ikkunoiden valmistushallin. Yhtiön taustalla ovat Invenir oy:n toimitusjohtaja Matti Ylitalo ja liikemies Markku Helander.
Niittukulmalle aiotaan jo ensi kesäksi saada täysimittainen frisbeegolf-rata. Puuhaajana on paikallinen seura ja kolmasosa rahasta tulee Loimaan kaupungin osallistuvan budjetoinnin varoista.
Jouluviikolla Loimaalla ilmenivät ensimmäiset altistumiset aiempia virusmuotoja herkemmin tarttuvalle omikron-muodolle.
Loimaan Lehti palkitsee Loimaan terveydenhuollon avoimesta tiedottamisesta Antti-patsaalla.
Hyvinvointilautakunta esittää, että Loimaan keskustan läheisyyteen rakennetaan iäkkäille uusi asumisyksikkö, joka sisältää 60 tehostetun palveluasumisen ja 30 tavallisen palveluasumisen paikkaa. Tarkoitus on, että yksikkö aloittaisi toimintansa jo vuoden 2022 aikana.