Varha jakoi järjestöavustuksia lähes 2,8 miljoonaa euroa. Niistä suoraan loimaalaisille yhdistyksille tuli 900 euroa, joka osoitettiin näkövammaisten yhdistyksen toimintaan (.
Hakijoita oli 135 ja kaikkiaan haettiin yli 4,3 miljoonan summaa.
Avun tarvitsijoita, siis sekä tärkeää työtä tekeviä yhdistyksiä että heidän työtään tarvitsevia ihmisiä on tietenkin paljon. Kun kaikki hyvinvointialueelle tulevat avustushakemukset käsitellään samassa Varhan Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaostossa, hakemukset ovat niin sanotusti samalla viivalla ja päätökset tehdään yhtenevin kriteerein.
Mitä seudusta kertoo se, että edes hakijoiden joukossa ei ollut muita seudun yhdistyksiä kuin Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n Loimaan seudun alaosasto?
Kertooko se siitä, että meillä ei ole toimijoita tai toimintaa?
Nämäkin rahat tietenkin jaetaan toiminnan perusteella eikä ole tarkoituksenmukaista jakaa varoja sinne, missä ei ole toimintaa, jolla rahoilla saataisiin aikaan vaikutuksia.
Toivottavasti maakunnallisesti toimivien ja avustuksia saaneiden järjestöjenkin toimintaa ja siten Varhan avustusvaroja sentään kohdistuu tällekin seudulle.
Kahlaamme täällä Loimaan Lehden toimituksessa läpi paljon tietoa, kun etsimme seudun nimiä ja tahoja mitä erilaisimmista päätöksistä.
Avustuksia, palkintoja, nimityksiä, stipendejä, hankkeita, huomionosoituksia.
Niitä ei tule, jos niitä ei haeta.
Huomionosoitusten ja avun ansaitsevaa toimintaa täällä kuitenkin edelleen on, eikös sentään.
Erittäin harmillista, että muut yhdistykset eivät hakeneet avustuksia. Loimaalla on monta yhdistystä, mitkä olisivat avustusta tarvinneet. Mikä on vikana, että raha ei kelpaa. Loimaalla VAPI virittelee erittäin hyviä yhteistyö kuvioita järjestystä kanssa. Rahalle olisi ollut käyttöä esim. Yhteisiin hankkeisiin . Ei voi kuin peiliin katsoa, allekirjoittanut myös häpeissään.
Kommenttien lisääminen on estetty.