”Onks toi se?” – Oripään ensimmäisillä kuntakahveilla tunnistettiin ja tentattiin viranhaltijoita

0
Kuntalaiskahvien päiväksi sattui todella tuulinen, mutta kuuma elokuun lopun keskiviikko. Viranhaltijat eivät ainakaan tunnustaneet, että virassa olisi tuuliset paikat ja vaikka hiki oli helteessä vähän jokaisen otsalla, kuntalaisetkaan eivät olleet tulleet paikalle varsinaisesti hiostamaan kunnan väkeä. Tapio Kuusela on viime vuonna muuttanut Oripäähän ja häntä askarrutti kotinsa tuloveden sulkuventtiili. Siitä hän pääsi kysymään Oripään tekniseltä johtajalta Miika Hämäläiseltä.

Oripää

– Kahveen tähden tultiin, Seija Suoranta , Tapio Urpomäki , Tarja Mäkilä ja Auli Merikivi vitsailivat Oripään kuntalaiskahveilla kirjaston eteen pystytettyjen pöytien ääressä.

No oli heillä muitakin syitä – kuulemma aina pitää tulla, jos jotain järjestetään, ja kysyä pitää, jos on kysyttävää. Kahveille oli helppo tulla, kun ne olivat kirjaston ja kaupan nurkalla kunnan keskustassa ja viranhaltijoiden luoksekaan ei avaralla parkkipaikalla ollut kynnystä mennä kyselemään mieltä askarruttavista asioista.

Vastauksiakin oli jo saatu.

– Ainakin lupauksia, he kommentoivat ja sanovat, että nyt odotellaan ja toivotaan, että alkaa tapahtua.

Toiveena oli, että kunnan rivitalossa noudatettaisiin laadittuja sääntöjä yleisten tilojen käytössä ja muutenkin. Samaan pöytään kahvittelemaan tullut Meri Markula puolestaan sanoi aikovansa kysyä, että eikö vihdoin saataisi lapsiturvallisempaa pihaa rivitaloon, jossa hän asuu.

Kun kuntalaisten ja viranhaltijoiden tapaamisia ”ei ihan joka päivä” järjestetä, niin seuraavillekin kahveille nämä kahvittelijat ovat tulossa.

– Jos pelipaikalla vähänkin ollaan, Seija Suoranta sanoo.

Sekin luvataan, että jos asioihin ei tule muutosta, niin ne otetaan uudestaankin esille.

– Ei ainakaan silloin pysty asioihin vaikuttamaan, jos on kotona.

Kuntalaiskahvit järjestettiin ensimmäistä kertaa ja jututetut kuntalaiset myönsivät, että kaikkia viranhaltijoita he eivät tunnistaneet suoralta kädeltä, vaan joidenkin uudempien kohdalla varsinkin piti vähän arvuutella.

– Toi on se ja toi se, ja onks toi sitten se, naiset kertoivat pohtineensa vieraampien kasvojen kohdalla.

– Ei ollut odotuksia, rennommissa merkeissä lähdin, tunnistetuimpiin kasvoihin kuulunut sivistysjohtaja Mika Virtanen sanoi hymyillen uudenlaisesta asukaskohtaamisen tavasta.

Hän oli saanut vastailla moneen kysymykseen iltapäivän mittaan ja laidasta laitaan oli saanut kysymyksiä myös kunnan tekninen johtaja Miika Hämäläinen . Pääasiassa kuntalaisia olivat kiinnostaneet ihan jokapäiväiseen arkeen liittyvät asiat.

– Kiinteistöjen ylläpidosta tulevaisuuden investointeihin, hän summasi.

Mika Virtaselta oli kysytty muun muassa sitä, paljonko koulussa on oppilaita ekalla luokalla ja onko väkivaltatilanteita vielä ollut koulussa ( LL 18.5.2021 ja 22.5.2021).

– Ekaluokkalaisia on 18 ja väkivallan suhteen tilanne on rauhoittunut, hän kertoo ja kiittelee koululaisten vanhempia.

– Vanhemmat ottavat matalalla kynnyksellä kouluun yhteyttä niin epäkohdissa kuin ongelmissakin ja paljon enemmän kuin joskus 30 vuotta sitten. Se kertoo, että he ovat kiinnostuneita.

Mika Virtanen arvioi, että kun kuntakahveillakin riitti kiinnostuneita, niin ehkä kahveista kannattaisi tehdä säännöllinen tapaus.

– Yli 50, laski vierasmäärää kahvinkeittäjäksi itseään tituleerannut Päivi Kössi , joka on toki myös oripääläinen valtuutettu, kunnanhallituksen jäsen ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän