Olavi Ala-Nissilästä Hurrikaanin puheenjohtaja

0
Hurrikaanin puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä ja varapuheenjohtaja Jani Alhanen.

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaa valitsi sääntömääräisessä vuosikokouksessa uuden puheenjohtajan edesmenneen Harri Syväsalmen tilalle. Syväsalmi jätti valtavan urheiluosaamisen aukon, jota paikkaamaan valittiin Olavi Ala-Nissilä, jolla on pitkä lentopallotausta.

Ala-Nissilä tunnetaan parhaiten monivuotisena kansanedustajana ja Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenenä sekä Lentopalloliigan puheenjohtajana. Vuonna 2022 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi hänelle arvostetun valtiopäiväneuvoksen arvonimen. Näiden lisäksi Ala-Nissilä on puheenjohtajana nyt perustettavassa Suomen Lentopallosäätiössä.

– Hurrikaani ja Jankko Lentopallo ovat tällä hetkellä hyvässä iskussa. Niin junioripuoli kuin Hurrikaanin ammattilaisjoukkue tekevät hyvää työtä, Ala-Nissilä kuvailee.

Hän muistuttaa, että Hurrikaani on uuden tilanteen edessä: joukkue on hallitseva Suomen Mestari ja kaikki joukkueet haluavat Suomen Mestarin päänahan.

– Sen lisäksi meille on tulossa ensi kesäkuussa maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus, Power cup. Meillä on tulevana talvena valtavat haasteet näiden kanssa.

Ala-Nissilä hyppää puheenjohtajaksi tilanteessa, jossa seura on juuri voittanut 17 liigakauden jälkeen Suomen mestaruuden. Lisäksi toiminnanjohtajan vaihtuminen on sekoittanut hetkellisesti seuratoiminnan päiväjärjestystä.

– Voidaan sanoa, että olemme murrosvaiheessa näiden haasteiden kanssa. Onneksi Hurrikaanin ja Jankko lentopallon toimintaa arvostetaan täällä ja yritykset ja Loimaan kaupunki ovat lähteneet jälleen kerran hienosti mukaan.

Alkava kausi on Hurrikaanille 18. Mestaruusliigassa. Seura on alkuvuosien jälkeen noussut Suomen huipulle, kestomenestyjäksi. Nyt tullut Suomen Mestaruus vain alleviivaa sitä käsitettä, että Hurrikaani on suomalaisen lentopallon optimaalisella huipulla.

Vaikka seurassa on viimeisten viikkojen aikana käynyt suhteellisen iso operatiivinen myllerrys, uusi toiminnanjohtaja Markku Kuoppa ja vastavalittu puheenjohtaja Ala-Nissilä pääsevät taloudellisesti hyvästä tilanteesta jatkamaan edeltäjien työtä.

– Viime vuoden mestaruus auttoi meitä talouden kanssa. Lisäksi meillä on fasiliteetit erittäin hyvässä kuosissa. Tästä on pakko jakaa kiitosta erikseen myös Markku Helanderille, jonka kiinteistössä meidän toimistomme on, Ala- Nissilä muistuttaa.

Uuden puheenjohtajan arki täyttyy jatkossa entistä enemmän lentopallolla, vaikka tietyt kaupungin luottamustoimet vielä hetken aikaa työllistävätkin.

– Perus eläkeläisen arkea tässä vietetään. Hiukan vielä poliittisia työtehtäviä, mutta sen lisäksi sopivassa määrin myös ”pappahommia”, Ala-Nissilä naurahtaa.

Kun lentopallomieheltä kysytään veikkausta siitä, mitkä joukkueet ovat Hurrikaanin pahimmat haastajat, vastaus tulee välittömästi: Länsi-Suomen joukkueet, ehkä edelleen Akaa ovat pahimmat.

– Mutta, kulta on värimme, hän paukuttaa.

Hurrikaanin vuosikokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Jani Alhanen ja hallituksen jäseniksi: Jaakko Raikkonen, Jaakko Haltia, Rauno Mäkelä, Teuvo Suominen, Kari Mylen ja uutena jäsenenä Olli-Pekka Vienonen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän