Liikutko muistin varassa?

0
Kuvituskuva: LL Arkisto/TS/Marttiina Sairanen

Autoliiton Loimaan osaston Auton päivässä oltiin liikenteessä jälleen monella teemalla (LL 10.9.), ja ilmoille heitettiin myös ajatus tilaisuudesta, jossa virkistää muistia liikennesääntöjen suhteen.

Osaammeko liikennesäännöt oikeasti? Tutussa ympäristössä osaamme ehkä liikkua ”vanhasta muistista”, mutta entä kun matka vie vaikka naapurikuntaan tai isompaan kaupunkiin – tai kun liikennejärjestelyt muuttuvat vaikkapa tietöiden tai muun rakentamisen seurauksena?

Säännöt ja niiden noudattaminen auttavat ennakoimaan toisten käyttäytymistä. Mitä paremmin sen pystymme tekemään, sitä paremmin – ja turvallisemmin liikenne sujuu.

Liikenne on kuitenkin yhteispeliä ja jokaisen velvollisuus on varjella myös muita vaaralta. Erityisesti tämä velvoittaa sellaisia liikkujia, joiden kulkuväline voi vahingoittaa vakavasti muita kolarin sattuessa – emmehän me aja autolla jonkun päälle sen vuoksi, että tämä ei noudattanut liikennesääntöjä.

Itsekkyys liikenteessä(kin) voi saattaa vaaraan joko itsekkään itsensä tai jonkun viattoman kanssaliikkujan.

P.S. Vielä ehtii vastaamaan Loimaan Lehden Kuukauden kyselyyn, joka on tällä kertaa nimenomaan liikenneaiheinen. Kysely löytyy LL-nettisivuilta, mutta mielipiteensä liikenteestä voi tietenkin lähettää myös sähköpostilla – mikä siis ärsyttää Loimaan liikenteessä? Myös ilonaiheista voi avautua.loimaanlehti.fija toimitus@loimaanlehti.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän