Alastaron leikkipuisto pistettiin viikossa uuteen kuosiin

0
– Leikkipuistoa pääsee käyttämään sitten, kun turva-aidat lähtevät, MLL:n Alastaron yhdistyksen puheenjohtaja Katariina Uikkonen ja varapuheenjohtaja Ida Salonen kertoivat torstaina. Eevi Salosen piti vielä hetki malttaa.

LOIMAA MLL:n Alastaron yhdistys on teettänyt ison investoinnin Alastaron seurakuntatalon viereiseen leikkipuistoon.

Yhdistys on hankkinut sinne kuusi uutta leikkilaitetta. Puistoon jätettiin kolme vanhaa laitetta. Muut vietiin pois.

– Vanhimmat laitteet taisivat olla peräisin 1980-luvulta, yhdistyksen puheenjohtaja Katariina Uikkonen muistelee yhdessä varapuheenjohtaja Ida Salosen kanssa.

Uudistetun leikkipuiston rakennustyöt alkoivat tämän viikon maanantaina ja valmista oli perjantaina.

Hetken mielijohteesta leikkipuiston rakennustöihin ei ryhdytty, sillä ajatus on muhinut mielissä 3–4 vuotta.

– MLL:llä oli mahdollisuus rakentaa tämä. Ajattelimme, että Alastaro tarvitsee leikkipuiston, Uikkonen perustelee.

Yhdistyksessä mietittiin muitakin paikkoja leikkipuistolle, mutta seurakuntatalon viereinen leikkipuisto todettiin parhaimmaksi sen keskeisen sijainnin takia.

Uudet leikkilaitteet yhdistys osti Forssasta Leikkiset oy:stä. Salonen ja Uikkonen kertovat, että puiston päivittäminen oli MLL:lle 40 000–50 000 euron ponnistus.

– Meidän yhdistyksellämme oli aikoinaan hyvät perustajat, ja taloudesta on pidetty huolta matkan varrella, Uikkonen sanoo.

MLL:n Alastaron yhdistys täytti viime vuonna sata vuotta. Salosen mukaan leikkipuiston päivittäminen sai osaltaan pontta juhlavuodesta.

Kaksikko muistuttaa, että perhepuisto uudistettiin yhteistyössä Loimaan seurakunnan ja paikallisten kanssa.

Yhdistys on vuokrannut puiston seurakunnalta kymmenvuotisella sopimuksella. Seurakunta puolestaan huolehtii paikan kunnossapidosta.

Loimaan seurakunnan kiinteistöpäällikkö Anni Mainela kertoo yhdistyksen olleen asiassa aloitteellinen ja ottaneen yhteyttä seurakuntaan. Hänen mukaansa leikkipuiston on mahdollista jatkaa paikallaan nykyisen vuokrasopimuksen jälkeenkin.

Viime aikoina on puhuttu Alastaron seurakuntatalon tilanteesta. Mitä tulevaisuudessa sitten tapahtuukin, Mainela ei usko seurakuntatalon kohtalon vaikuttavan leikkipuistoon, koska seurakunta pitää kiinni omistamastaan maasta. Leikkipuisto ja seurakuntatalo sijaitsevat kirkon vieressä.

Uuden leikkipaikan nimeksi tulee Alastaron perhepuisto. Sen viralliset avajaiset ovat alustavasti kahden viikon päästä lauantaina.

Vaikka perhepuiston laitteet ovat jo paikallaan, MLL tuo sinne vielä eväspöytiä ja penkkejä sekä leluja hiekkalaatikkoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän