Oripään eskareille etsitään tiloja

0

ORIPÄÄN kunnassa kartoitetaan väliaikaisia tiloja varhaiskasvatuksen esioppilaille.
Lisätilan tarve ilmeni jo viime keväänä, sillä kuntaan on muuttanut lapsiperheitä ja päivähoitoon on hakeutunut enemmän alle 3-vuotiaita.
Sivistysjohtaja Mika Virtanen kertoo, että eskari ja viisivuotiaat aloittivat syksyn samoissa tiloissa kuin keväällä eli Nallenkolossa kunnanvirastossa. Eskari käyttää osa-aikaisesti myös valtuustosalia.
– Samat tilat ovat edelleen käytettävissä. Valtuustosali on kuitenkin ensisijaisesti kokous- ja tapaamistila, hän huomauttaa.

Sivistyslautakunta käsitteli aihetta viime viikolla. Lautakunnalle esitettiin, että esioppilaat siirrettäisiin koulun tiloihin. Esittelijän muutetun päätösehdotuksen pohjalta lautakunta päätti kuitenkin palata asiaan seuraavassa kokouksessa, joka on mahdollisesti lokakuussa.
– Koulun kaikki tilat ovat jo nyt käytössä, eikä sieltä ole osoittaa tilaa. Tila-asiaa selvitellään, Virtanen perustelee ja sanoo, että kaikki kortit ovat pöydällä.
Lautakunnan valmistelusta ilmenee muun muassa, että alkusyksystä kunnassa on keskusteltu kunnanviraston alakerran tilan remontoinnista eskarikäyttöön. Myös seurakuntatalo on nostettu esiin.
Virtasen mukaan tilaratkaisut ovat tilapäisiä siihen saakka, kunnes tiedetään, mitä Varsinais-Suomen hyvinvointialue aikoo tehdä esimerkiksi Oripään terveysaseman tilojen kanssa. Jos terveysasemalta vapautuu tiloja, se vaikuttaa kunnankin tilaratkaisuihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän