Jatkoerien ilta Oripäässä

0

Hurrikaani- Loimaa – Valepa Sastamala 1-3 (25-21,30-32,33-35,26-28)

 

Hurrikaani- Loimaa pelasi torstaina perinteiseen tapaan yhden Mestaruusliigakautta edeltävän harjoitusottelun Oripään liikuntahallissa. Yli 200 katsojaa sai nähdä varsin tiukan ja paikoitellen hyvätasoisen kamppailun kahden mestarisuosikin välillä. Hurrikaani ja Valepa Sastamala taistelivat neljän erän pelin, josta peräti kolmessa erässä mentiin jatkopalloille saakka. Vaikka ottelun lopputuloksella ei tässä vaiheessa kautta kovin suurta painoarvoa ole, tappion tällä tavalla harmittaa varmasti. Hurrikaanilla oli jokaisessa jatkoerään saakka venyneessä erässä omat hetkensä, toisessa ja kolmannessa erässä useampikin eräpallo, mutta Valepa oli lopulta tarkempi ja sitkeämpi.

-Nämä pelit ovat tärkeitä tässä vaiheessa. Muistaakseni, hävisimme myös viime vuonna täällä, Olli Kuoksa muisteli. Kuoksaa pelistä jäi harmittamaan joukkueen pelitapa. – Kaksi ja puoli erää ei pelattu ollenkaan niin, kuin olemme harjoituksissa pelanneet. Ne asiat, jotka harjoituksissa ovat olleet kunnossa, eivät tänään siirtyneet pelitilanteeseen.

Avauserä oli molemmilta joukkueilta vielä hapuilevaa, mutta toisessa erässä hyökkäyspelaaminen molemmilta joukkueilta lähti paremmin käyntiin. Eetu Häyrinen näytti, että passarin vaihtuminen ei ainakaan ole heikentänyt miehen tehoja. Yhteistyö Matt Westin kanssa sujuu hyvin, osoituksena ottelusta 19 pistettä. Camden Giannin ja Zachary Hollandsin laitapelaaminen ei vielä ole täysin sujuvaa, mutta molemmat pelaajat väläyttelivät potentiaaliaan. Varsinkin Hollands on monipuolinen pelaaja, jonka vastaanotto on tarkkaa. Yhdessä Troy Goochin kanssa kaksikko antaa joukkueelleen jatkuvasti laadukkaita vastaanottoja.

Vaikka Valepa on nyt siirtynyt Mikko Eskon jälkeiseen aikaan, ei sastamalaisia kannata unohtaa mestaruustaistosta pois. Aleksi Muukkonen- William Groffier- Urpo Sivula tullee muodostamaan vaarallisen hyökkäyskolmikon, jota täydentää Jiri Leinonen. Oripäässä Sivula oli poissa kokoonpanosta, mutta Groffier paiski hommia Sivulankin edestä.

Hurrikaanin valmennuskaksikon mieltä lämmitti varmasti kapteeniksi valitun Nuutti Niinivaaran pelaaminen. Niinivaara loukkaantui viime vuoden joulukuussa ja koko kevät meni mieheltä kuntouttaessa polveaan. Nyt Niinivaara näyttää olevan täydessä kunnossa ja se näkyy otteista. Kaksimetrinen keskipelaaja on saanut torjuntapelaamiseen lisää tarkkuutta ja keskipeli Westin kanssa tulee olemaan kaudella vahvaa.

Joukkueet kohtaavat lauantaina Sastamalassa uudelleen. Sen jälkeen Hurrikaani alkaa valmistautua ensi viikon lauantaina alkavaan Mestaruusliigakauteen puolustavana mestarina.

 

Valtteri Arra

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän