Lääkäripula supistaa Ypäjän terveysaseman vastaanottoaikoja

0
Arkistokuva: TS

YPÄJÄ Kanta-Hämeen hyvinvointialue tekee työjärjestelyjä Ypäjän, Humppilan ja Jokioisten terveysasemien kesken. Käytännössä se tarkoittaa Ypäjällä lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottoaikojen supistumista. Lokakuun alusta vastaanottoa on tarjolla vain maanantaisin, kun aiemmin lääkärille ja hoitajalle on päässyt joka arkipäivä. Tiistaista perjantaihin ypäjäläiset ohjataan Jokioisten terveysasemalle. Ypäjän terveysaseman ajanvarauksen takaisinsoittojärjestelmä toimii kuitenkin maanantaista perjantaiseen.

Perusterveydenhuollon avopalveluiden tulosaluejohtaja Tiina Merivuori sanoo vastaanottoaikojen supistamisen syynä olevan Jokioisten terveysaseman kolmen täysiaikaista työviikkoa tehneen lääkärin eläköityminen. Tilanne on johtanut siihen, ettei Jokioisilla ole ollut yhtään lääkäriä. Merivuori kuitenkin sanoo, että nyt sinne on saatu palkattua kaksi lääkäriä osaksi viikkoa. Lisäksi Ypäjällä työskentelevä lääkäri toimii Jokioisilla.

Merivuori painottaa, että ratkaisu on tarkoitettu tilapäiseksi Ypäjällä.

– Lokakuun ja syksyn aikana arvioidaan, miten lääkäreiden työpanoksia voidaan muuttaa niin, että vastaanottoaikoja voidaan taas lisätä.

Toiminnallinen muutos ei liity palveluverkkomuutokseen, joka astuu voimaan vuoden 2026 alusta.

Laboratorio jatkaa toimintaansa Ypäjällä maanantaisin, kuten tähänkin asti. Myös mielenterveyshoitaja on tavattavissa Ypäjällä maanantaisin. Aikuisneuvolan terveydenhoitaja taas on Ypäjällä 1–2 maanantaita kuukaudessa, muuten vastaanotto on Humppilan terveysasemalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän