Hurrikaanille piste Savosta mukaan

0
Hurrikaani-Savo-Volley 13.2.2024. LL ARKISTO / JUUSO RIPONIEMI

Savo Volley–Hurrikaani 3–2 (25–16, 25–20, 20–25, 20–25, 19–17).

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaan 18. Mestaruusliigakausi starttasi lauantaina Savo Volleyn vieraana. Savo Volley ja Hurrikaani saivat olla uuden Savilahden liikuntakeskuksen avajaisotteluna, ja paikalle oli saapunut yli 2 000 katsojaa.
Vierasjoukkueelta kesti parin erän ajan ihmetellä uutta ja hulppean kokoista otteluareenaa, ennen kuin peli lähti toden teolla käyntiin.
– Kyllähän alussa näki, että me ihmettelimme erinomaisia olosuhteita ja kaveri aloitti vahvasti. Toisella erätauolla hiukan vedettiin happea ja muisteltiin, miten sitä lentopalloa kuului pelata, Hurrikaanin Eetu Häyrinen puhisi.
Toista kautta Hurrikaanissa pelaava hakkuri oli joukkueensa ylivoimaisesti tehokkain pelaaja. Yhteensä 27 pistettä on kauden avausotteluun kova saldo.
– Kyllähän se oma peli onnistui aika kivasti. Sellainen tasainen peli itseltä, Häyrinen summasi.

Sen sijaan Hurrikaanilta ottelu oli kaksijakoinen. Kahdessa ensimmäisessä erässä vieraat olivat vietävissä. Syöttöruudussa ei tullut onnistumisia, päinvastoin. Peräti 13 syöttövirhettä kahteen ensimmäiseen erään on karmaiseva saldo. Se vaikeuttaisi minkä tahansa joukkueen pelaamista. Ja virheiden määrä korostui, kun oma jatkopallohyökkääminen ei ollut vielä parhaassa tikissä.
– Kyllähän me alussa oltiin ongelmissa oman vastaanottopelaamisen kanssa. Myös aloitussyöttö oli vaikeaa, Häyrinen kertasi.
Kun kaksi erää oli pelattu, pukukoppiin marssi voiton varma kotijoukkue ja pahasti selkään saanut vierailija. Mutta 15 minuutin tauko muutti voimasuhteet totaalisesti. Kolmannessa ja neljännessä erässä loimaalaiset olivat tiukasti kuskin paikalla kotijoukkueen tuskaillessa oman suorittamisensa kanssa. Savolle kaikki kaikessa oli Joonas Jokela, joka Häyrisen tapaan takoi joukkueelleen 27 pistettä. Jokela ei saanut muulta joukkueelta tarpeeksi taustatukea vaan joutui taistelemaan yksin Hurrikaania vastaan.
Isäntien torjuntapeli oli hukassa, kun Häyrisen lisäksi Matt West sai molemmat keskipelaajat mukaan hyökkäyspelaamiseen. Nuutti Niinivaara (8 pist.) ja Sunichiro Sato (7 pist.) loistivat ennen kaikkea hyökkäyspelaamisessa. Molemmat yleispelaajat Camden Gianni ja Zachary Hollands väläyttelivät potentiaaliaan, mutta tasaisuus puuttui vielä otteista.

Viides erä eteni piste pisteeltä molempien joukkueiden onnistuessa vastaanoton jälkeisessä hyökkäämisessä. Hurrikaanin rasitteena päätöserässä oli kuusi syöttövirhettä, joka osaltaan vähensi mahdollisuuksia voittoon. Molemmilla joukkueilla oli ottelupalloja, mutta kotijoukkue onnistui Giannin käsittelyvirheen johdosta kuittaamaan ottelusta kaksi pistettä itselleen.
– Alussa ihmeteltiin pelihallia, mutta sen jälkeen parannettiin varsinkin hyökkäämistä. Meidän hyökkäysteho oli 30 prosenttia, joka on hyvä lukema, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa analysoi.
Kuoksan mukaan joukkue huilaa hetken ja palaa alkavalla viikolla treenisaliin. Vuorossa on torstaina Nunnavuoressa Suomen cupin ottelu TUTO Volleyn kakkosjoukkuetta vastaan ja lauantaina paikallisottelu Raision Loimua vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän