Lääkärin vastaanotto kahdesti viikossa Ypäjällä

0
Arkistokuva: TS

YPÄJÄ Oma Hämeen onnistuneen rekrytoinnin ansiosta lääkärin vastaanottoaikoja kyetään tarjoamaan Ypäjän terveysasemalla 9. lokakuuta alkaen maanantaina ja keskiviikkona. Aiemman tiedon mukaan lääkärin vastaanotto olisi ollut lokakuun alusta vain maanantaisin (LL 26.9.). Sairaanhoitajalle vastaanottoaikoja on vain maanantaisin. Muina päivinä ypäjäläiset ohjataan Jokioisten terveysasemalle.

Ypäjän terveysasemalla joudutaan supistamaan vastaanottoaikoja Jokioisten terveysaseman kolmen täysiaikaista työviikkoa tehneen lääkärin eläköitymisen vuoksi. Ennen muutosta lääkäri otti vastaan Ypäjän terveysasemalla joka arkipäivä, samoin sairaanhoitaja.

Aikuisneuvolan terveydenhoitajan vastaanotto on pääasiassa Humppilan terveysasemalla, ja terveydenhoitaja on 1–2 maanantaita kuukaudessa Ypäjällä. Aikuisneuvolan terveydenhoitajalla on lisäksi sovittuna erillisiä rokotuspäiviä. Mielenterveyshoitaja on tavattavissa Ypäjällä maanantaisin, ja laboratorio jatkaa toimintaansa Ypäjällä maanantaisin kuten tähänkin asti. Lisäksi kuntalaisten käytössä on arkisin Oma Hämeen chat-palvelu.

Oma Hämeen tiedotteessa kerrotaan, että Forssan seutu on kärsinyt lääkäripulasta jo pidemmän aikaa. Vastaanottoaikojen muutoksilla halutaan taata kuntalaisille tarvittavat terveysasemapalvelut ja varmistaa työntekijöille turvalliset ja toimivat työolosuhteet. Vastaanottoaikojen muutos ei liity vuoden 2026 alusta voimaan astuvaan palveluverkkomuutokseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän