Bisons nousi kalkkiviivoilla voittoon Kotkassa

0

KTP-Basket–Bisons 71–74

Koripallo Perjantaina tiukalla tappiolla Uudenkaupungin Korihaita vastaan Korisliigakautensa avannut Bisons matkasi hakemaan avauspisteitä Kymenlaaksosta. KTP-Basketin kausi starttasi jatkoaikatappiolla sarjanousija Hongalle, joten kotkalaiset olivat samassa tilanteessa.

Bisons aloitti hyvin, kunnes kadotti otteen pelistä ja KTP oli niskan päällä aivan viime minuuteille asti. Lopussa Bisonsin kiri tuotti tulosta ja pisteet matkasivat Saviseudulle pistein 71–74.

– Aika samanlainen peli meiltä kuin kauden avauskin. Meillä on tosi hyviä jaksoja mutta vastapainoksi myös tosi huonoja jaksoja. Meillä oli hyvä liidi ja pöhinä, mutta sitten laitettiin päätä alas vähän liian helpolla ja tänään kävi sitten tällee, KTP:n Tomas Pihlajamäki harmitteli.

Bisons aloitti räväkästi ja kotijoukkue jäi täysin mustapaitaisen vierailijan jalkoihin. KTP:n päävalmentaja Darko Mihajlovic sai aikalisän aikana pelaajistonsa ajatukset käynnissä olevaan otteluun, ja kotkalaisten puolustus pysäytti Bisonsin täysin aloilleen. Samalla kotijoukkueen heitot alkoivat tippua korirenkaan läpi kovalla prosentilla. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Bisons oli neljä pistettä edellä, mutta puoliajalle lähdettiin KTP:n seitsemän pisteen johtoasemassa.

– Kotka rupesi alun jälkeen puolustamaan vähän fyysisemmin ja aktiivisemmin ja meidän hyökkäys taas kerran vähän pysähtyi, Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki kertoi.

– Aloitimme hieman huolimattomasti, mutta saatiin onneksi puolustuksen tiivistymisen ja hyökkäysonnistumisten kautta napattua momentum haltuumme, Mihajlovic huokaisi.

Kolme kautta loimaallakin valmentaneen Mihajlovicin pelikirja rakentuu tunnetusti tiiviin puolustuspelin ympärille, ja tiistainakin Bisons joutui tekemään hartiavoimin töitä jokaisen heittopaikan eteen. Virhekontrollikin kotkalaisilla pysyi hallussa, ja kotijoukkue puolusti aggressiivisesti mutta puhtaasti.

Kolmannella neljänneksellä pelin aaltoilu jatkui entisellään. Bisons kipusi pirteästi viime kauden seuraansa vastaan pelanneen Jeremiah Woodin johdolla lähes kotkalaisten iholle, kunnes kotijoukkue nakutti muutaman ison kolmosen ja lähti viimeiselle kympille kuuden pisteen johdossa.

Pitkään KTP näytti myös säilyttävän johtonsa, kunnes viimeisillä minuuteilla Bisons sai luotua kovaa painetta ja pakotti kotijoukkueen virheisiin.

– Ei ollut pelin aikana sekuntiakaan rento fiilis, sen voin sanoa. Ei ollut kaunista tänään, mutta tietenkin avausvoitto on aina tietyllä tavalla helpottava, Mastomäki summasi pelin jälkeen.

Bisonsin parhaana palkittiin 34 minuuttia urakoinut Jeremiah Wood (25p/15l). 39-vuotiaan peli-ilo oli korkealla ja Bisonsin peli kulki lähes jatkuvasti kokeneen jenkin kautta.

Bisonsin kausi jatkuu perjantaina kotiluolassa Tampereen Pyrintöä vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän