LUKIJOILTA Kannanotto kotihoidon työntekijöiden järkyttävään kohteluun

0
Loimaan eteläisen kotihoidon työntekijöiden koulutus aiheutti yksikössä kriisin, joka on heijastunut koko Varhan alue 2:n toimintaan. LL ARKISTO / SARI HOLAPPA

Loimaan Lehti uutisoi 10.10. Loimaan eteläisen kotihoidon työntekijöille järjestetystä koulutustilaisuudesta, joka johti rikosilmoitukseen ja koko työyhteisön kriisiytymiseen. Artikkelissa puhutaan koulutuksesta, mutta lehtiartikkelin perusteella kyseisen päivän tapahtumien koulutuksellinen anti jää hyvin epäselväksi ja kyseenalaiseksi. Jatkuva kouluttautuminen ammatillisen osaamisen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi on jokaisen sote-alan ammattilaisen oikeus ja velvollisuus. Nyt Varhan etsiessä säästöjä ahtaassa taloustilanteessa ovat myös henkilöstön koulutusresurssit olleet suurennuslasin alla. Näin ollen onkin täysin käsittämätöntä, että näitä arvokkaita resursseja käytetään tavalla, joka johtaa ammatillisen kehittymisen sijaan työkyvyttömyyteen ja työyhteisön kriisiytymiseen. Loimaan Lehden mukaan koulutuksen tavoitteena oli ”ravistella” osallistujia. Minulle henkilökohtaisesti itsekin Varhan työntekijänä tuntuu erityisen pahalle, että joku kokee tarvetta ”ravistella” hoitotyöntekijöitä, kun tiedän miten suurta henkistä ja fyysistä kuormitusta hoitotyö jo itsessään voi aiheuttaa.

Kaikkein käsittämättömin osuus tapahtumien kulussa on Loimaan Lehden artikkelin perusteella se ala-arvoisen huono jälkihoito ja suoranainen vastuun pakoilu, mitä tapahtumien jälkeen ilmeni. Nyt viimeistään, kun tapahtumat ovat tulleet julki, olisi aika vastuullisten tahojen astua esiin ja kantaa se vastuu, joka heille kuuluu.
Vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmä haluaa osoittaa tukensa tapahtumien keskiöön joutuneille hoitajille ja tuoda julki, että ryhmämme ei pidä Loimaan Lehdessä kuvattua menettelyä millään tavoin hyväksyttävänä. Ryhmämme selvittää parhaillaan keinoja vaikuttaa tilanteeseen sekä keinoja ehkäistä tämänkaltaiset ylilyönnit tulevaisuudessa. Tätä tapausta ei tulla jättämään tähän.

Maarit Koivisto
ryhmäpuheenjohtaja, vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmän puolesta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän