Ja nyt johonkin täysin erilaiseen

0
LL Arkisto/Kati Uusitalo

Monen suomalaisenkin fanittama ”muinainen” komediaryhmä Monty Python siirtyi sketsistä toiseen sanomalla, että ”ja nyt johonkin täysin erilaiseen”.

Yleensä ruutuun pasahtikin jotain aivan muuta, yllättävää ja kreisiäkin jopa.

Samaa voisi suositella meille kaikille.

Älylaitteiden ja television sinisen valon sijasta voisi esimerkiksi tuijotella päivänvaloa ja upeita värejä silmillemme juuri nyt tarjoavaa luontoa. Kiitos lukijoillemme ruskakuvista, lisääkin saa lähettää!

Valitettavasti ”jotain täysin muuta” on vaikea toteuttaa monissa muissa asioissa. Kun paikallista lehteä tehdessämme juttelemme varsin monien ihmisten kanssa, kuulemme paitsi tavanomaisista ihmiselämän murheista myös aikamme aiheuttamista paineista.

Sotaa, joka tulee yllättävän lähelle meitäkin, talousvaikeuksia, työttömyyttä, ristiriitaa politiikassa. Moni huolehtii, saako tarvitsemaansa palvelua ja sitä, mitä jos ei saa. Miten turvata läheisensä ja itsensä?

Murehtiminen kuormittaa tietenkin. Pitkäaikainen murehtiminen jäytää takaraivossa ja saa elimistön ”tärreelleen” – uhkatilaan, jossa kunnon lepo ei meinaa onnistua.

Oli syyslomaa tai ei, yritä suoda itsellesi lepohetki huolista tekemällä jotakin kivaa – keskittymällä vaikka ulkoiluun tai esimerkiksi askarteluun. Tai entä jos soisit levon läheisellesi kantamalla hänen taakkaansa hänen puolestaan – vaikka vain hetken.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän