Tuoreen yrittäjän takaraivossa muhii jo uusia ideoita – Vihannonkulman miljöö hurmasi heti ensikäynnillä

0
Vihannonkulman kahvila on saanut uuden yrittäjän, kun Noora Elberg avasi paikan ovet jälleen lokakuun alussa. Hän luottaa pääosin vanhaan konseptiin, mutta päässä pyörii myös uusia ideoita. SARI HOLAPPA

LOIMAA/TURUNTIE Viime juhannuksena, kun Noora Elberg oli jäänyt pois edellisestä työstään, hän päätti lomailla hetken ja ruveta sitten etsimään uutta työpaikkaa. Paikkoja selatessaan hänen silmiinsä osui ilmoitus, jossa etsittiin yrittäjää Loimaalle. Siinä tarjottiin mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen, mutta Elbergiä alkoi kiinnostaa erityisesti Vihannonkulman kahvila.

– Kun tulimme katsomaan sitä tyttäreni kanssa, olimme molemmat heti myytyjä. Miljöö vastaa omaa ajatustani rentouttavasta ja rauhallisesta kahvihetkestä.

Asiaa ei tarvinnut kovin kauaa pohtia. Päätös lyötiin lukkoon, kun Elberg sai edelliseltä toimijalta tietoa kahvilan aiemmasta tilanteesta.

– Ajattelin, että tässä on mahdollisuus pyörittää kannattavaa liiketoimintaa, hän toteaa.

Vihannonkulman kahvilan ovet avautuivat uudelleen lokakuun alussa.

Päällisin puolin yrittäjän vaihtuminen ei juuri näy asiakkaille, sillä Elberg sanoo ostaneensa irtaimiston edeltäjältään ja jatkaneensa vuokrasopimuksia laitetoimittajien kanssa.

– Emme halua lähteä muuttamaan liikaa.

Uutta on kuitenkin sen verran, että nykyään aamupuuronsa voi käydä nauttimassa Vihannonkulman kahvilassa.

– Haudutettua kaurapuuroa on tarjolla joka arkiaamu.

Tuoreen yrittäjän takaraivossa muhii muitakin ideoita. Kahvilaan hän on esimerkiksi miettinyt pianokaraokea ja miksei myös pienimuotoisia pianokonsertteja. Haaveissa on myös, että Vihannonkulman kahvilassa voisi tulevaisuudessa nauttia lasin viiniä tai kahvin kanssa konjakkia.

– Aika sitten näyttää, toteutuuko tämä.

Myös Loimirannan kiinteistön tarjoamat mahdollisuudet houkuttelevat Elbergiä. Nythän hän jo hoitaa Vihannonkulman hotellin ohella myös Loimirannan vuokraamista.

– Loimiranta kutittelee kovasti, ja haluan kehittää jonkun punaisen langan, jonka ympärille kehitän sinne tapahtumia.

Vaikka Noora Elberg on ehtinyt tehdä monenlaisia töitä esimerkiksi päivähoitoalalla niin palkansaajana kuin yrittäjänäkin, hän kokee ravintola-alan, tapahtumien järjestämisen ja yrittäjyyden eniten omakseen. Yrittäjyydessä on hänen mielestään parasta se, että vastuu on itsellä, eivätkä muut sanele reunaehtoja. Vihannonkulmaa luotsatessaan hän uskoo hyvään palveluun ja laatuun.

Kun häneltä kyselee vastaanottoa kaupungissa, hän innostuu kehumaan loimaalaiskollegoitaan äärettömän avuliaiksi, sillä apua on tullut aivan kädestä pitäen. Myös asiakkaat ovat ottaneet uuden yrittäjän avosylin vastaan.

– He ovat olleet todella iloisia, että tähän saatiin jatkaja.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän