Piiloasunnottomuutta myös Loimaalla

0
Jussi Hakulisen mielestä asunnottomuus on rankka asia, mistä hän on kuullut myös sitä kokevien tuttujensa kertovan.

Loimaa/Kauppatori
Marianne Rovio

Valtakunnallinen Asunnottomien yö -teemapäivä näkyi torstaina myös Loimaalla. Paikallisessa tapahtumassa otettiin esille valtakunnallisen teeman mukaisesti piiloasunnottomuus. Paikalla ollut Arja Rintakoski piti tapahtumaa positiivisena ja sosiaalisena.

– Onhan se asunnottomuus kurja asia niille, jotka sitä kokevat, mutta hyvä kun tällaisia tapahtumia järjestetään, Rintakoski sanoi.

Seitsemän vuotta sitten Tampereelta Loimaalle muuttanut Jussi Hakulinen kertoi tuntevansa muutamia asunnottomia, joita hänen mukaansa ei vain päivisin näe.

– Itse asun kerrostalossa, mutta kyllä minulla on tuttuja, joilla ei ole asuntoa. He nukkuvat porttikongeissa, puiston penkeillä ja mistä sitten löytävätkin paikan. Ei ole mitään elämää sellainen. Kun luottotiedot menevät, niin on todella vaikea löytää asuntoa, Hakulinen sanoi.

Hakulinen toivoi, että myös Loimaalle tulisi yömaja, jonne voi mennä päihteettömänä nukkumaan.

– Paikan tulee toki olla päihteetön, jotta siellä ei synny riitoja päihteiden alaisena. Harva kaverikaan pystyy kuitenkaan auttamaan tässä tilassa olevia ihmisiä, ja sitten voi mennä oma elämäkin sekaisin.

Tapahtuman järjestivät Loimaan seudun työttömät ry:n apuna Loimaan kaupunki ja seurakunta, Loimaan SPR, PAM Loimaan osasto, Texvex, Elävät Virrat -seurakunta, Loimaan Vasemmistoliitto ry ja KC Kirppis.

– Loimaalla on yleisempää piiloasunnottomuus, jolloin punkataan kavereiden tai sukulaisten sohvalla, Loimaan Seudun Työttömät ry:n toiminnanjohtaja Minna Nummela sanoi.

Esimerkiksi vuonna 2023 Aran tilastojen mukaan 2 139 ihmistä majoittui tilapäisesti jonkun luona, mutta suuri osa ei näy tilastoissa.

– Piiloasunnottomuutta on suhteellisen paljon täällä Loimaallakin, se on virallisissa tilastoissa näkymätöntä. Siihen saattaa ajaa esimerkiksi taloudellinen epävarmuus, riippuvuus- tai mielenterveyssairaudet tai pakolaistausta, mutta yleensä se on monien tekijöiden summa, Loimaan Seudun Työttömät ry:n puheenjohtaja Maarit Koivisto sanoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän