Hurrikaanille viikonlopun toinen vierasvoitto

0

Karelian Hurmos – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (25-16,23-25,25-22,23-25,9-15)

Raskas viikonloppu Hurrikaanin osalta huipentui sunnuntaiseen vieraspeliin Joensuussa. Kotijoukkue Karelian Hurmos lähti otteluun selvästi altavastaajana. Joukkueen voittotili oli vielä avaamatta, eikä sillä myöskään ollut yhtään erävoittoa. Vastaavasti Hurrikaani oli päivää aikaisemmin kylvettänyt KyKy-Betsetin puhtaasti ja saapui Joensuuhun kolmen ottelun voittoputkessa.

Ottelun selvistä ennakkoasetelmista huolimatta, pelistä muodostui lopulta viiden erän mittainen taistelu sarjapisteistä. Kotijoukkue Hurmos pelasi vapautuneesti ja rohkeasti, eikä Hurrikaani saanut mitään ilmaiseksi. Hurmoksen peli kulki pitkälti ulkomaalaiskolmikon Toby Ezeonu (13pist. 6 torjuntaa)-Ben Harrington (24pist.3 ässää)-Ivan Hernandez (14pist.) kautta. Niko Haapakoski ruokki ahkerasti kolmikkoa, joka tuotti jatkuvasti Hurrikaanille päänvaivaa. Loimaalaisten peli oli alussa epävarmaa, lopulta joukkueen tehokkain oli Eetu Häyrinen (18pist. 3 ässää). Olli Kuoksan pelitaktiikassa Häyrisen kavereiksi laitaosastolle oli merkitty Zachary Hollands ja Camden Gianni. Hollands sai pelata koko ottelun, mutta ottelun kuluessa Gianni vaihdettiin Väinö Rahkoon.

Hurrikaanille ottelu Joensuussa ei ollut parasta mahdollista lentopalloa. Jokaisella osa- alueella oli parannettavaa. Itse asiassa, Hurmos oli tilastojen valossa parempi joukkue, mutta tällä kertaa jäi yhteen sarjapisteeseen. Hurmoksen puolelta on nostettava esille vielä keskipelaaja Atte Rissanen, joka napsi viisi torjuntapistettä.

Neljässä ensimmäisessä erässä Hurmos oli pelissä täysin mukana. Kotijoukkue osasi käsitellä ennakkoasetelman oikein, ja pelissä oli rentoutta. Hurrikaanilla oli koko ajan jalka jarrulla, ja se teki vain välttämättömän voittaakseen ottelun. Ja kuten yleensäkin, kun altavastaaja saa hengen päälle, ottelusta tulee ennakkosuosikille vaikea. Vasta viidennessä erässä loimaalaiset nousivat omalle pelilliselle tasolle. Päätöserässä Hurrikaanin laajempi rosteri ja rutiini osoittautuivat tärkeäksi ottelun voiton kannalta.

Ottelulle oli kuvaavaa, että Hurrikaanin selvä johtoasetelma kuihtui pitkälti omien virheiden takia: toisessa erässä Hurrikaanin johto 21-16 muuttui tilanteeksi 23-22, kolmannessa 19-15 johto suli lopulta erätappioon 22-25 ja vielä neljännessäkin 19-9 johto kaventui tilanteeksi 24-22.

Kun ottelu siirtyi viidenteen erään, Hurrikaani osoitti vahvuutensa. Päätöserä oli joukkueelta paras erä, eikä Hurmos päässyt ihan erän alkua lukuun ottamatta haastamaan vakavasti vieraita.

-Tällaiset pelit ovat aina vaikeita. Kaveri pääsee rohkeasti syöttämään riskillä ilman paineita. Meillä on vielä oppimista, miten nämä pelit hoidellaan. Hiukan tänään hosuttiin ja hätäiltiin, mutta lopulta saatiin voitto kairattua, Kuoksa summasi. Päävalmentaja tukisti myös itseään. – Minun olisi pitänyt ottaa Väinö (Rahko) jo aikaisemmin kentälle. Kun Väinö tuli parketille, meidän pelaaminen parani huomattavasti.

Voitto Hurmoksesta oli loimaalaisille neljäs putkeen. Se pääsee nyt voittoputkessa valmistautumaan tulevan viikon kahteen kotipeliin. Keskiviikkona Hurrikaanin kotivireen testaa Valepa Sastamala ja perjantaina Loimaalle saapuu Mestaruusliigan yllättäjä ja sarjajohtaja TUTO Volley.