Bisonsille neljäs peräkkäinen voitto

0
Bisonsin Viont'e Daniels on alkanut löytää hyvän heittovireen syksyn pimetessä. Nokian Kahron Ross:lla ja kumppaneilla sen sijaan riittää pohdittavaa viidennen peräkkäisen tappion jälkeen. Kuva: Anu Vuorinen

Bisons–BC Nokia 77–64.

KORIPALLO Miesten Korisliigassa Bisons Loimaa jatkoi voittokulkuaan tiistaina. Tällä kertaa loimaalaisten vahvan syysvireen edessä sai taipua hallitseva Suomen mestari BC Nokia, kun Bisons nappasi kotivoiton.
Tiistai-illan alkuun oli heti selvää, ettei ottelusta tulisi varsinaista kori-iloittelua. Hiljalleen joukkueet saivat kuitenkin myös hyökkäyspäissä koneitaan käyntiin. Alkukaudella heittonsa kanssa toisinaan tuskaillut Viont’e Daniels (13p) osui kahdesti kolmen pisteen heitossa vapauttaen kotijoukkueen hyökkäyspeliä toisella neljänneksellä. Myös alkukaudella pirteästi pelannut Tevaun Kokko (13p/5s) oli hyvällä pelipäällä osuen Danielsin ohella kaukoheitoissa.
Kolmas jakso muodostui ottelun käännekohdaksi. Bisons onnistui pitämään vierasjoukkue Nokian ainoastaan seitsemässä pisteessä koko jakson aikana kasvattaen johtonsa yli kymmeneen pisteeseen. Toisella puoliajalla koneensa sai käyntiin myös Jeremiah Wood (17p/10l/6s), joka tarjoili post-asemistaan erinomaisia syöttöjä viimeistellen itsekin tehokkaasti. Woodin tarjoiluista pääsi nauttimaan muun muassa kotijoukkueen parhaana palkittu Aapeli Alanen (13p/2l), joka palasi kokoonpanoon oltuaan sivussa perjantaisesta vierasottelusta Kouvoja vastaan.

Bisonsin puolustus on tällä hetkellä aivan Korisliigan eliittiä. Loimaalaiset antavat vastustajalle vähiten pisteitä ottelua kohden pitäen vastustajat keskimäärin 71 pisteessä ottelua kohden. Silloin kun joukkueen hyökkäys takkuilee, puolustus antaa mahdollisuuden voittaa otteluja. Toisaalta alkukauden kantavana teemana on ollut myös otteluiden temmon kontrollointi, jossa Bisons on onnistunut poikkeuksellisen hyvin. Joukkue hyydyttää ottelun vauhdin juuri silloin kuin sille on tarve pakottaen vastustajat pelaamaan hitaita hyökkäyksiä.

– Joukkueemme on tällä hetkellä puolustuspäässä valtavan työteliäs, ja se mahdollistaa meille voitosta pelaamisen jokaisessa matsissa. Erityismaininnan haluan antaa Viont’elle (Daniels) joka on loistava heittäjä ja loistava pelaaja, mutta ei ole vielä päässyt hyökkäyksessä rytmiin mukaan toisinaan. Keskimäärin voittaminen on kivempaa kuin häviäminen, ja se toki auttaa joukkueen yhteen hitsautumisessa. Haluamme kehittyä päivästä toiseen ja voittaa enemmänkin kuin nämä neljä ottelua alkukauteen, joukkueen kapteeni Vesa Heinonen kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Bisonsin kausi jatkuu tiiviillä ottelutahdilla, kun kahdeksan päivän sisään joukkue pelaa kolmannen ottelunsa lauantaina. Tuolloin vuorossa on Varsinais-Suomen derby Salon Vilpasta vastaan vieraskentällä. Otteluun lisälatausta tuo Jeremiah Woodin paluu Salohalliin, onhan Bisonsin veteraanisentteri voittanut Vilppaan paidassa Suomen mestaruuden pokaten samana keväänä finaalien arvokkaimman pelaajan palkinnon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän