Ruuhkavuodet inspiroivat Ketunhautaintien ensimmäistä albumia

0
Vahva sisäinen palo tehdä musiikkia ja hyvä porukka motivoivat Ketunhautaintietä. Viestisovellukset ja etäpalaverit ovat tärkeä osa yhtyeen toimintaa ja musiikin tekemistä, sillä bändiläiset asuvat kahdessa kaupungissa. Yhtyeessä musisoivat Jussi Koskinen, Anna Suominen, Anni-Maija Koskinen ja Jussi Suominen. EMILIA VOLTTI

Helsinki
Emilia Voltti

Siitä oli puhuttu monta vuotta, että olisi kiva tehdä musiikkia suomeksi. Alun perin bändi suunnitteli nimeksi Seppoa, joka olisi kuin suomenkielinen versio kokoonpanon aiemmasta Seamus-yhtyeestä.

Sepon sijasta bändin nimeksi tuli Ketunhautaintie, jota pitkin loimaalaislähtöiset sisarukset Anni-Maija Koskinen ja Jussi Suominen tapasivat kulkea mammalaan Oripäähän. Heidän lisäkseen yhtyeeseen kuuluvat puolisot Jussi Koskinen ja niin ikään loimaalainen Anna Suominen.

Ketunhautaintien jäsenet täydentävät jatkuvasti toistensa lauseita. Bändiläiset ovat tehneet musiikkia yhdessä vuosikymmenien ajan, osa lukiosta saakka. Tuona aikana kokemus on karttunut ja suurin osa bändiläisistä on kouluttautunut musiikin alalle. He ovat kasvaneet yhdessä tekemiseen, johon suhtautuvat etuna, eivät esteenä.

–Tähän mennessä on kertynyt niin paljon kokemusta, että on oppinut, että joskus oma idea tuntuu ihan parhaalta, mutta ei lopulta ole sitä, Jussi Suominen toteaa.

– Olemme katselleet toisiamme sen verran pitkään, että tiedetään toistemme ilmaisutavat. Jos toinen sanoo esimerkiksi jotain kriittistä, ei loukkaannuta siitä, Anna Suominen lisää.

Edellinen bändi Seamus jäi tauolle, kun bändiläiset perheellistyivät. Tauon aikainen lapsiperhearki on inspiroinut Ketunhautaintien ensimmäistä albumia. Anna Suominen arvioi, että albumin teema, ruuhkavuodet, erottuu positiivisesti musiikin valtavirrasta:

– Ei meidän ikäisillemme tehdä paljon musiikkia. Monet uudet biisit kertovat enemmän nuorten elämästä, ihastuksista ja bileistä.

Ketunhautaintien musiikissa on vaikutteita muun muassa Leevi and the Leavingsistä ja Eppu Normaalista, joita bändiläiset ovat kuunnelleet paljon nuoruudessa. Biiseihin kuuluu itseironiaa, ja vakaviakin aiheita käsitellään pilke silmäkulmassa.

– Me ollaan jo Radio Suomi -kamaa, eikä enää Ylex, mutta ylpeästi ollaan. Ketunhautaintie voi olla ihan oma itsensä, Jussi Suominen tiivistää.

Nykyisin Koskiset asuvat Helsingissä ja Suomiset Turussa. Bändi pitää tiiviisti yhteyttä sosiaalisessa mediassa. Kaikki harjoittelevat tahoillaan silloin, kun bändi ei ole kokoontunut esimerkiksi mökille musisoimaan.

– Pidetään viikonloppuisin pidempiä treenisessioita, ja lapset pyörivät sitten pihalla, Anni-Maija Koskinen kertoo.

Kaikki neljä osallistuvat biisien tekemiseen. Yksi voi saada idean, jota muut lähtevät kehittämään. Kaikilla on erilaisia vahvuuksia, jotka täydentävät toisiaan yhtyeessä. Joku on esimerkiksi kova ideoimaan, toinen taitava melodioissa ja kolmas tuottamaan.

Keväällä bändi aikoo julkaista ensimmäisen albumin, jonka biiseistä puolet jo julkaistu viime vuosien aikana. Seamuksen aikoihin verrattuna tekemiseen on tullut rentoutta, eivätkä he ota menestyksestä paineita. Keikoille olisi kuitenkin kiva päästä, sillä korona-aikana perustettu bändi ei ole vielä juurikaan ehtinyt keikkailla.

Yhdessä yhtyeessä -sarjassa kerrotaan saviseutulaisjuurisista bändeistä/orkestereista/yhtyeistä. Sarjaan sopivista kokoonpanoista voi vinkata sähköpostitse: toimitus@loimaanlehti.fi tai soittamalla: (02) 588 8032.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän