Minna Nenonen kansainvälisen reservialiupseerijärjestön johtoon

0
Kansainvälisen reservialiupseerijärjestön CISOR:n puheenjohtajuus siirtyi Reserviläisliitolle 30. lokakuuta. Kuvassa ovat Reserviläisliiton puheenjohtaja Kari Salminen, CISOR:n uusi puheenjohtaja Minna Nenonen, kommodori Juhapekka Rautava (Suomen puolustusasiamies Saksassa ja Alankomaissa) ja CISOR:n väistynyt puheenjohtaja, saksalainen Reinhard Knott. RESERVILÄISLIITTO

Kansainvälisen reservialiupseerijärjestön CISOR:n puheenjohtajana toimii kaudella 2024–2026 Suomen suurin maanpuolustusjärjestö Reserviläisliitto, jonka toiminnanjohtajana on toiminut vuodesta 2021 alkaen oripääläislähtöinen sotilasmestari Minna Nenonen. Hänestä tulee nyt reservialiupseerijärjestön 60-vuotisen historian aikana ensimmäinen naispuheenjohtaja.

Suomen puheenjohtajuus kansainvälisessä reservialiupseerijärjestö CISOR:ssa käynnistyi 30. lokakuuta Berliinissä järjestetyn puheenjohtajavaihtotilaisuuden myötä. Edellinen puheenjohtajamaa oli Saksa.

Puheenjohtajuuden myötä suomalaisille reserviläisille pyritään tarjoamaan uusia mahdollisuuksia toimia kansainvälisessä yhteisössä, verkostoitua, oppia muilta sekä ennen kaikkea viedä oppia Suomesta maailmalle.

– Suomalaisten reserviläisten osaaminen, suuri määrä ja maanpuolustustahto ovat nyt arvostettuja asioita maailmalla. Me olemme aina varautuneet pahimman varalle ja maanpuolustus kuuluu kaikille. Meiltä odotetaan puheenjohtajana selkeää johtamistapaa, viestinnän kehittämistä, määrätietoisuutta sekä uusien koulutusmahdollisuuksien ja yhteistyön kehittämistä, Nenonen sanoo tiedotteessa.

Hän kertoo myös odottavansa innolla, että jäsenille avautuu mahdollisimman paljon tilaisuuksia tulevaisuudessa osallistua kansainväliseen toimintaan myös Reserviläisliiton kautta. Itselleen hän povaa kiireisiä aikoja.

– Tehtävä on luottamustoimi, joten vapaa-ajan käytöstä ei tule ongelmaa seuraavan kahden vuoden aikana, hän naurahtaa.

Reserviläisliiton ensi vuoden yksi toiminnan pääpainopisteistä on kansainvälinen toiminta ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Liiton jäsenmäärä on kasvanut reilulla 18 000 jäsenellä Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Kokonaisjäsenmäärä ylittää jo pian 50 000 jäsenen rajan.

CISOR:ssa on 16 jäsenmaata: Itävalta, Belgia, Kanada, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Puola, Slovenia, Espanja, Sveitsi ja Iso-Britannia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän