Tumma paahto iskee punkalaitumelaisiin

0
Mallu Saarinen on halunnut tuoda Suomen kahvilakulttuurin tuulahduksen Euroopasta, jossa kahvilaan tullaan viihtymään ajan kanssa. Kuva: Maija Paloposki
Mallu Saarinen on halunnut tuoda Suomen kahvilakulttuurin tuulahduksen Euroopasta, jossa kahvilaan tullaan viihtymään ajan kanssa. Kuva: Maija Paloposki

PUNKALAIDUN Suomi on kahvinkulutuksen kärkimaita, ja maassamme suositaan vaaleapaahtoista sumppia, jota saatetaan päivän aikana litkiä suuriakin määriä ihan vain tavan vuoksi.
Punkalaitumelaisen kahvila Myötätuulen yrittäjäpariskunta iskee kiilaa pinttyneisiin kahvitottumuksiin keittelemällä kaffeet omasta Punkamokka-sekoituksestaan. Sen paahtoaste on tumma eli kolmonen, kun yleensä suomalaiset kahvinkeittimet porisuttavat ykkösasteen vaaleaa paahtoa.
Yrittäjä Mallu Saarisen mukaan tumma kahvi on saanut hyvän vastaanoton.

 

Lue lisää 11.6.2015 lehdestä