Ysitien varteen rakennettava Loimaan Yrityspuisto on saanut mukaansa uusia osakkaita. Puiston kiinteistöyhtiössä on mukana jo kymmenen yrittäjää tai yritystaustaista tahoa.
Puistoon on tarkoitus vaiheittain ja kysynnän mukaan rakentaa kolme hallia.
– Haluamme näin olla mukana kaupungin kehittämisessä, hankkeessa mukana olevat Pemamek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikonen , Dinolift Oy:n toimitusjohtaja Karin Nars ja Invenir Oy:n toimitusjohtaja Matti Ylitalo toteavat.
– Näemme myös, että koronakriisin jälkeen on hyvä lyhentää alihankintaketjuja ja kotiuttaa tärkeää komponenttituotantoa maailmalta Suomeen ja lähelle. Tämä on koko Suomellekin tärkeä asia.
Osakkaiden arvio on, että tiloista nyt kaupat tekevä yritys voisi aloittaa puistossa toimintansa kuudessa kuukaudessa. Neuvotteluja on joidenkin yritysten kanssa jo käyty.
Loimaan kaupunki on kiinteistöyhtiössä mukana vähemmistöosakkaana.
– Loimaan seudulla on hyvin merkittävä ja moderni yli 1500 henkilöä työllistävä teknologiaklusteri. Meillä on myös paljon alihankintayrityksiä, kehittämisjohtaja Matti Tunkkari sanoo.
Hän iloitsee yritysten aktiivisuudesta ja toteaa, että yrityspuolella on muutenkin meneillään monia hankkeita.
Loimaan elinvoimatoimikunnan puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä kiittää myös yrityselämää panoksesta seudun kehittämiseen.
– Yritykset ovat yhä isommassa roolissa aluekehittämisessä, Työ- ja elinkeinoministeriön asettaman seutukaupunkiohjelman valmisteluryhmän puheenjohtaja toteaa.
– Tällaisena haasteellisena aikana haluan katsoa optimistisesti tulevaisuuteen, Karin Nars kertoo oman osakkuutensa taustasta.
Hän näkee yrityspuistoon sijoittamisen olevan myös osa yritysten yhteiskuntavastuuta.
– Haluan olla tukemassa suomalaista yrittäjyyttä ja tarjota yrityksille mahdollisuuksia ottaa osaa Loimaan teknologiaklusterin kasvuun.
Yrittäjä- ja yritysosakkaat sijoittavat yrityspuistohankkeeseen muutakin kuin rahaa.
Matti Ylitalo sanoo, että omat henkilökohtaiset yrityskontaktit otetaan käyttöön markkinoinnissa ja hän arvelee, että yhteyksiä löytyisi jopa sataan potentiaaliseen yritykseen.
Yksistään Invenir ostaa alihankkijoilta tavaraa ja palveluita yli miljoonalla ja se on juuri siirtänyt Suomeen alihankintaa Italiasta.
Valmiita asiakkuuksia ei voida puistoon sijoittuville yrityksille luvata, mutta työtä tekemällä Loimaan seudulta on mahdollista saada asiakkaita.
– Myös sparraus- ja konsultointiapua olemme luvanneet, Pekka Heikonen sanoo.
Osakkaat näkevät, että hyvien liikenneyhteyksien ja Suomen kasvukolmion keskellä oleminen ovat alueen vetovoimatekijöitä – modernien, energiatehokkaiden ja räätälöitävien tuotantotilojen lisäksi.
Myös seudun vahva yrittäjyys luo vetovoimaa.
– Loimaalla on runsaasti kasvuhakuisia, yrittäjävetoisia yrityksiä. Perheyrityksissä katsomme yli kriisien, teemme asioita pitkällä tähtäimellä ja sitoudumme myös kumppaneihimme, Karin Nars sanoo.
– Loimaalla toimiminen on myös edullista verrattuna esimerkiksi kasvukeskuksiin, Pekka Heikonen toteaa.